29 januari 2013

Kvinnor i främsta ledet

Försvarsminister Leon Panetta utfärdade en order under onsdagen som går ut på att avskaffa alla tidigare militära förbud mot att placera kvinnor i direkt stridande positioner inom det militära.
Man säger att det kommer att öppna dörrarna för 14,000 jobb för kvinnor inom armén och marinkåren.
Diskussionens vågor går höga. Liberals säger att inte alla kvinnor är lämpliga för att strida vid fronten men att alla bör ha en möjlighet.  I vanlig liberal anda menar de att en viss procent av alla stridande styrkor måste spegla sammansättningen av befolkningen i stort och därför måste man sänka alla fysiska krav.

         

Krig är fruktansvärt, lika barbariskt och tufft som det alltid varit. Soldater måste förlita sig på sin fysiska och mentala styrka för att överleva och för att hjälpa sina medsoldater att överleva och vinna.  Det är ett faktum!
Vi måste konstatera och acceptera det uppenbara. Kvinnor kan inte bära lika mycket eller springa lika snabbt som män och tröttnar fortare.
Kvinnor är kortare och har mindre muskelmassa. Kvinnor väger mindre än män. Detta är en stor nackdel när man ska utföra uppgifter som kräver en hög grad av muskelstyrka och aerobisk  kapacitet.

Vänsterns sociala experiment genom åren har resulterat i en militär som inte vunnit ett enda krig sedan WWII. (Desert Storm var i stort en sammandrabbning som varade några dagar)
Under Bush dagar (1992) gjordes en undersökning för att bedöma kvinnors effektivitet i stridande styrkor och man fann att kvinnor var tre gånger så ofta indisponibla,  främst därför att de blir gravida och också därför att de har menstruationsproblem.

Och just det leder till en aspekt på det hela, som man inte diskuterar så ofta.  
Kvinnor är bärare av liv. En nation inriktad på överlevnad  placerar inte avsiktligt  "livgivare," - sina kvinnor - i fara. Det är en grundläggande överlevnadsregel. Hur moraliskt och klokt är det ?
Samhället har under de senaste 40 åren (Roe vs. Wade) vant sig vid att tro att kvinnors frihet står och faller med på hur lätt det är att göra abort (55 miljoner ). Nu vill man minska antalet kvinnor också.

Vänstern hatar människor. Under många decennier har vi upplevt att den politiska Vänstern ser mänskligheten som en farsot på deras heliga Moder Jord. Så kanske detta är ytterligare ett sätt för dem att "befria jorden och rena planeten."
Människoliv har inte mycket värde för dem - individen är oväsentlig. För dem är detta bara en seger för deras progressiva agenda.  De kan helt enkelt inte bry sig om konsekvenserna.
Det är en kamp mellan fakta och en vänsterorienterad ideologi. Kvinnor har fångats i ytterligare en fälla där ideologi kommer att övertrumfa fakta.

 Och jag har inte ens berört de spänningar och konflikter som uppstår när man blandar unga män och kvinnor i trånga kvarter under pressade förhållanden och nästan högst på önskelistan står SEX!
Samt vilka godbitar kvinnliga krigsfångar utgör för fienden!

.....

8 Kommentarer:

Anonym sa...

"Samt vilka godbitar kvinnliga krigsfångar utgör för fienden!"

Mja- med tanke på vilka dagens- och den i nära framtidens troliga fiender är, så är manliga krigsfångar likaledes att anses som "godbitar".

Jag är lite kluven annars.
Varför skall inte kvinnor- speciellt de som slåss för jämställdhet (inte jämlikhet) inte få tugga lite lera, snor och blod?

Jag är relativt övertygad om att kvinnor skulle göra sig utmärkt ifrån som skyttesluskar, atrilleripersonal, flygbastjänst o s v.

Bindor blöjor och tamponger är ju något som frekvent används av stridande förband i vilket fall som helst. Blir en kvinna gravid i tjänst så får hon helt enkelt nöja sig med att hoppa över en uppgradering eller två.

Men annars- Buisness as usual.

Däremot, ser jag ett problem med kvinnor i t ex jägartjänst, inom specialstyrkor eller annan speciellt fysiskt krävande tjänst.

Visst finns de säkert. Men särskilt många är det nog inte som klarar av att humpa 70 Kg ryggsäck, i obanad terräng, 50 Km på mindre än ett dygn...

Been there, done that.

Ann Onym

Anonym sa...

Merrgh.
På mindre än åtta timmar- menade jag.

Ann Onym

Anonym sa...

En battaljon kvinnor med pms skrämmer nog s****n av fienden. Sedan kan killarna komma och rensa upp.lol.
//Arne

Errbe sa...

Den mest primitiva stam av vildar vet att det viktigaste för männen är att skydda kvinnor och barn. Det är på dem stammens överlevnad hänger.

En stupad man är en förlust av en person i stammen. en stupad kvinna är en förlust av henne och hennes ofödda barn, alltså ungefär fyra personer.

Kvinnor i stridande förband är att vända upp-och-ner på civilisationen.

Anonym sa...

Errbe
Förstår du inte att Gud gjorde fel när han skapade mänskligheten på det sätt som du målar upp? Nu har vi ju människor som kan använda sin hjärna när de skapar - socialister - det 'bästa' som antagligen frambringats i mänsklighetens historia. Och de håller på med ett socialt experiment för att skapa "den nya människan", hen, i vilket man med hjälp av uppfostran (socialism, kommunism, feminism, globalism och mångkultur) och genetik (genmanipulation) söker korrigera det som Gud gjort fel. Det är en fortsättning på ett tidigare socialt experiment, nazismen, i vilket man försökte hjälpa mänskligheten framåt genom att utrota 'underlägsna' raser och individer genom selektiv förintelse och rasbiologi. Det finns ingen anledning till oro. Vi är på rätt väg och vi är i goda händer - kommunisternas.
/SB

Anonym sa...

Ryssarna andvände kvinnor som prickskyttar under andra världskriget med stor success. Och de gjorde bra ifrån sig som partisaner också.
//Arne

Berit sa...

Att skjuta prick skulle jag också klara riktigt bra men att släpa på granatgevär, kulspruta, ammunition och all övrig utrustning, gissningsvis uppåt 40 kg ibland skulle jag inte ha orkat "ens i mina bästa dagar". Än mindre bära en fullvuxen sårad soldat.

Anonym sa...

Tänk er bara hur många som kommer att stämmas för sextrakasserier när barackskämten blir tuffa och en viss kategori kvinnor bara letar efter anledningar att bli kränkta.

Lisa/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.