08 januari 2013

Manipulera och Indoktrinera

Samhällets lagar och den mänskliga naturen är sådana att socialism kan endast  uppnås genom en viss sekvens av åtgärder och manipulationer. Det enda sättet att uppnå materiell jämlikhet till exempel är att konfiskera någons egendom och ge den till andra. Det kräver en centraliserad mekanism av tvång, omfördelning och kontroll. Ett sådant system ger extraordinär korrumperad makt till en liten central elit, samtidigt som det gör resten av medborgarna till en lydig, inställsam hjord.
Spelet kallas Manipulerade och Indoktrinerade Sinnen och har existerats alltsedan Kain och Abels tid men det utvecklades till en konstart under 1900-talet,  med uppkomsten av totalitära regimer, beväpnade med statskontrollerad utbildning, underhållning och media.

Socialismen handlar inte bara om att ta våra pengar, den handlar också om att vi ska lovorda de människor som tar dem och se dem som våra räddare. Det förväntas att vi ska vara nöjda när vi rånas på möjligheter, talanger och framgång. Vi måste hålla med om att "du byggde inte det."

Det måste vara en allmän samstämmighet om att smulorna vi får tillbaka från regeringen är ett tecken på omsorg och frikostighet - inte en ynklig del av våra faktiska inkomster.

Att skapa och upprätthålla en sådan illusion i stor skala kräver deltagande av media, utbildning och underhållnings-industrier under en samordnad och långsiktig propagandakampanj.

När illusionen når sin höjdpunkt är de som drabbats immuna mot fakta, siffror eller rationella argument. Att konfrontera dem med logik kommer bara att orsaka mer förbittring, utskällning och ibland våld.
Den lilla illusions-spel som Obama driver under namnet "skattesänkningar för medelklassen" är en del av det större spelet; det innehåller alla ovannämnda faktorer.

Spelet har roller för alla, från topp till botten. Allt eftersom de bästa spelarna får oinskränkt makt, drogas de som är nedanför av en illusion av säkerhet och välbefinnande.
Detta kan pågå så länge som det finns tillräckligt produktiva skattebetalare som stöder systemet.  Men när de också fastnar i illusionsgiftet och slutar arbeta eller när systemet får slut på resurser, kan vi förvänta oss skräckinjagande, olidliga abstinensproblem av episka proportioner.

Hela artikeln här

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.