15 januari 2013

Napoleon: "Ett land, en valuta, ett folk"

Napoleon är förebilden för EU-eliten, men hur populär är han egentligen? Han hade ju samma mål som Hitler, ett enat Europa under en diktator. Han var däremot inte ett monster, vilket framgår av en förträfflig bok av Herman Lindqvist.

En som sällat sig till Napoleondyrkarna är den borgerlige danske politikern Sören Pind, minister i den förra regeringen. Han skriver:

"Vi hör hemma i Europa. Det fanns en anledning till att vi valde Napoleon i stället för britterna, som utförde ett terrorbombardemang mot Köpenhamn och stal vår flotta. Det var för att vi var tvungna att inse att vi hörde till på den europeiska kontinenten."

Egendomlig argumentation. Britterna var rädda för att den stora danska flottan skulle falla i händerna på Napoleon. Danskarna valde inte Napoleon, de blev illa tvungna. Med resultatet att Danmark gick i konkurs och tvingades att ge bort tvillingriket Norge till ärkerivalen Sverige.

Napoleons specialitet var att hålla alla i okunnighet tills det var för sent att stoppa honom. EU-eliten stövlar på i samma fotspår. Det finns inte mycket kvar av vårt folkstyre, demokratin har blivit en kuliss.

Just nu har EU en stark man, kommissionens ordförande Barroso, och en halvstark, EU-rådets ordförande Rompuy. Bakom stängda dörrar smids planerna att slå ihop dessa två befattningar för att få en superstark ledare. De som inte gillar utvecklingen avfärdas som nationalister, populister, högerextremister, rasister och annat värre. En av dem som fått uppgiften att täppa till munnen på Europas folk är EU-kommissarien Cecilia Malmström.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Moderat taliban i försvarsutskottet

"Jag anser att man ska kunna väljas till ledamot av riksdagen oavsett religiös tillhörighet. Men inte personer som har politiska idéer och en kvinnosyn som påminner om sådant som vi skickar svenska soldater för att befria Afghanska kvinnor ifrån.

Undrar om denna moderata säkerhetsrisk kommer upp till diskussion vid Folk och Försvars konferens i Sälen."

http://runelanestrand.wordpress.com/2013/01/14/moderat-taliban-i-forsvarsutskottet/

Knute sa...

Mali is France’s Gaza‏

France is now going to war in Mali because it says “we cannot have a terrorist state at the door of Europe,” but when Israel launches a defensive operation to protect its citizens from missile attacks from terrorists in Gaza, all the French newspapers and television commentators scream about Israeli aggression.

The distance between Bamako and Paris: 6266km. The distance between Gaza and Israel: 1km.
This situation starkly exposes the hypocrisy of the Europeans in their attitudes toward Israel.

http://www.algemeiner.com/2013/01/14/mali-is-frances-gaza/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.