02 januari 2013

Uppoffringar och Försakelser

Obama har gång på gång hållit allvarliga tal om hur vi alla måste ta ansvar och dela på bördan, göra  uppoffringar och vara beredda på försakelser. 

     

Själv måste stackarn försaka och avbryta sin 4 miljoner dollar semester för att resa tillbaka till meningslösa "förhandlingar" angående finans-stupet.

Tack och lov kan han låta oss skattebetalare göra fler uppoffringar genom att återvända till Michelle och flickorna för en kostnad av ytterligare 3 miljoner.

Invånarna i den lilla staden Kailua, där president Obama har tillbringat semestern varje år sedan 2008,  förvarnades veckor i förväg, om de begränsningar och försakelser de hade att se fram emot i samband med presidentfamiljens besök.

Flera veckor innan presidenten anländer barrikaderar man gator och stationerar personal från Secret Service och Kustbevakningen vid den närliggande kanalen och vattnen utanför Obama hyrda fritidshus. Man har också restriktioner för närboende och andra semesterfirare när det gäller  användning av båtar, surfbrädor och paddling i havet framför många av Kailua-strandens hem.

Samtidigt som Obama upplyser oss skattebetalare om vikten av att dela bördan och försaka,  dekorerar man White House med 54 julgranar och ett pepparkakshus som väger närmare 140 kg.


     

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Undrar bara varför passar inte Camp David?
//Arne

Knute sa...

Här är ett annat sätt att se på taket för den amerikanska statsskulden:

Låt oss säga att du kommer hem från jobbet en dag och ser att avloppet har runnit över, och att innehållet i det stiger mot taket i ditt hem.

Vad vill du göra...

Höja taket eller ta bort skiten?

http://hodja.wordpress.com/2013/01/03/det-amerikanske-budget-hvad-er-problemet/

Errbe sa...

Jag tycker inte man kan kritisera säkerhetsarrangemangen fullt så generellt. Det mesta bör vara väl motiverat för en president vars föregångare blivit skjutna två gånger i modern tid.

På detta avstånd kan jag inte bedöma vad som är nyktert motiverat och vad som är ett resultat av snobbfaktorn.

Berit sa...


Errbe, vad jag vill poängtera här är att åtstramning är för massorna, förmåner är för de privilegierade, - det som är till gagn för politikerna är förlust för medborgarna. Medan vi betalar och dra åt svångremmen plundrar de nationen på allt de kan komma över innan det är för sent.

Ann-Marie sa...

Stackars satar som måste stå ut med detta på semestern: Inside Obama's Kailua Beach Vacation Homes - Washington Whispers (http://usnews.com ) http://t.usnews.com/bD214

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.