25 januari 2013

Vad spelar det för roll!

Hillary Clinton gav äntligen sitt vittnesmål angående de tragiska händelserna i Benghazi och det var som väntat ett spektakel och spel för galleriet. Under de sk. utredningarna från Watergate-skandalen visade hon vilken lögnare hon är och hon var inte sämre nu. Men även om hon har långvarig träning har hon inte sin makes charm men hon har lärt sig en del från sin nuvarande chef.

En av höjdpunkterna under spektaklet var när senator Ron Johnson (R-WI) frågade varför administrationen fortsatte att sprida ryktet om att attacken orsakades av en  video när de tydligt framgick att det var en lögn, och Mrs Clinton skrek ilsket tillbaka "Vad spelar det för roll?"

 

Det spelar stor roll Fru Clinton, därför att administrationen tog ett politiskt beslut att skyla över händelsen under valkampanjen. Det spelar roll därför att det gjordes avsiktligt,för att Obama ville framstå som den som krossat al-Qaeda. Det spelar också stor roll därför att  Obama gjort det möjligt för terroristerna att komma över tunga vapen genom att de kunde plundra Moamar Khaddaffis lager. Samma sorts vapen som nu används för att döda amerikaner i Algeriet och i striderna i Mali.

Fru Clinton hävdade också till sitt försvar att hon inte läst någon av de många telegram som skickades av CIA, ambassadör Stevens och andra, om den riskabla situationen i Benghazi och behovet av att öka säkerheten där. I själva verket hävdade hon att säkerheten faktiskt ökat under hennes tjänstgöringstid. Den ende som bemötte det var Rand Paul:
"Hade jag varit president vid den tiden och jag fått veta att du inte läst telegrammen  ...  skulle jag ha avskedat dig. Jag tycker det är oförlåtligt. "

 

(kolla hennes kroppsspråk!)

Reglerna under förhör som dessa är att båda partier turas om att ställa frågor och att alla frågeställare är tidsbegränsade. Det gör att de som vill rädda fru Clinton bara ställer snälla frågor och fyller ut tiden och de som verkligen vill gå till grunden med något får aldrig tillräckligt med tid.
Det som hände var en politisk teater och hittills har den varit mycket framgångsrik eftersom majoriteten av pressen saknar etik och integritet och de älskar Obama och hans politik.

Rättvisan tar sin tid ibland och detta är fortfarande inte över än på länge. Sanningen om fyra döda amerikaner kommer ut så småningom, liksom mycket annat som de tror har begravts i glömska.

7 Kommentarer:

Knute sa...

John Kerry som utrikesminister och Chuck Hagel som försvarsminister - båda är olämpliga för jobbet

Both are willing pawns of a president who has no clue on foreign relations and is emasculating our military – our surest guarantor of peace and the one governmental institution that still works.

Sadly these are exactly the kind of men one would expect President Obama to select, men lacking leadership qualities, political grovelers who fit perfectly with the Obama/Panetta doctrine defined by Panetta to excuse the disaster at Benghazi:

“The basic principle is that you don’t deploy forces into harm’s way without knowing what’s going on; without having some real-time information about what’s taking place.”

That statement is a contradiction of the ethos of this country and every warrior who ever fought for it.

By that standard there would have been no Normandy or Inchon. In fact I cannot think of a war we fought in which we did not go into harm’s way without real-time information; or to save lives – something the president and secretary of defense refused to do in Benghazi. It contradicts the essence of compassion and courage, the foundation of all our wars – indeed, even of policeman and fireman.

We need a secretary of state who denounces the Obama/Panetta doctrine, who would not have abandoned the Americans at Benghazi. Kerry is not that man; he abandoned his command in Vietnam. We need a secretary of defense who reflects the character and conviction of the warriors in the Department of Defense, Hagel is not that man.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2013/01/kerry-og-hagel-elendige-valg.html

http://www.wnd.com/2012/12/kerry-hagel-both-unfit-for-duty/

Knute sa...

Försvarsminister Hagel: "Vår relation med Israel är speciell och historisk. Men det behöver inte och kan inte vara på bekostnad av våra arabiska och muslimska relationer."

Vår relation med Israel, per definition, påverkar vårt förhållande till araber och muslimer. Ändra den ena och du ändrar den andra, vilket kan vara Obamas mål.

http://www.wnd.com/2012/12/kerry-hagel-both-unfit-for-duty/

Anonym sa...

Knute,
Nu börjar han steg för steg att förändra relationen och kommer snart att öppet kunna visa att han är 100%-ig motståndare till Israels existens och till 100% stöder muslimerna. Och jag tror att det kommer att gå fort. Obama har bråttom nu för att genomföra sina planer att avväpna USA:s befolkning, förstöra USA och överlämna det i muslimernas händer. Han har bara fyra år på sig. Men slutligen kommer han att misslyckas och bli fullkomligt avslöjad - men detta dröjer ännu en tid. Detta är vad jag tror om vår tids Judas Iskariot.
/SB

Anonym sa...

Jag är numera helt säker på att Obama kanske är den Antikrist man talar om i kristna sammanhang. Man tror att han är Frälsaren. Beträffande astt avväpna USA så har detta pågått länge i Sverige. Det har bara tagit lång tid för svenskarna att förstå det. Då ÖB säger sanningenn om att det går att inta Sverige på en vecka då skall detta undersökas, hans uttalande av SÄPO. Man undrar mer och mer över om det är idioterna som styr.

Anonym sa...

Gerda
Obama har likt Lenin väldigt bråttom att få landet i ett hjärngrepp. Han är dock inte lika intelligent som Lenin (Lenin kunde ju skriva böcker - det kan inte Obama). I gengäld är nog Obama betydligt ohederligare och slugare (kanske som Stalin). Det gäller nu att när pensioneringen sker av ledamöter i Högsta Domstolen ersätta dessa med egna lakejer. Då kan Högsta domstolen ändra på konstitutionen (dvs. tala om hur den skall tolkas=såsom Obama vill att den skall tolkas). Och då kan man i ett huj ta ifrån den amerikanska befolkningen dess rätt att med beväpning skydda sig mot statliga övergrepp. Skulle tro att detta är vad han satsar på. Just maktmonopolet är viktigt för varje diktator.
/SB

Anonym sa...

Testobjekt är en Iransk atombomb.
Iran har ingen möjlighet att testa sina egna vapen utan att bli angripen, därför "hjälper" Nordkorea till.


/Sverker

Anonym sa...

Gerda
Jag tror som du att han är denne omtalade "Antikrist" och att han inte kommer att nöja sig med fyra ytterligare år och sedan avgå. Han älskar ju makt, han är stolt och arrogant. Och möjligheten finns säkert att ändra konstitutionen så att han kan stanna kvar vid officiella makten eller i alla fall behålla den inofficiella makten.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.