27 januari 2013

Våra ledare tillsätts av dumma människor

Människor föds okunniga men de föds inte dumma. Mycket av den dumhet vi ser bland människor idag har orsakats av vårt utbildningssystem, från grundskolan till universiteten.
 I vår högteknologiska tidsålder ser vi hur artificiell intelligens skapas av datorer,  men vi ser också hur människor som kallar sig pedagoger skapar artificiell dumhet .
Utbildningsinstitutioner är ämnade att förmedla kunskap, erfarenhet och kultur till nästa generation från generationer som gått före dem, men i stället har de förvandlats till indoktrineringscentraler för att främja de föreställningar, mode, eller ideologier som råkar vara populära bland dagens intellektuella.
För omkring hundra år sedan lanserade professor John Dewey från Columbia University denna  inriktning vad gäller utbildning, som sedan spridit sig genom amerikanska skolor och även påverkat utbildningen i många andra länder.
John Dewey såg lärarens roll som den som skulle förändra samhället och inte som en förmedlare av kultur till de unga. En person som var strategiskt placerad med möjlighet att påverka eleverna till en annan typ av samhälle.

Peter Schiff förklarar i denna video varför Obama vann valet. Varför våra ledare tillsätts av dumma människor.Livserfarenheterna kan hjälpa människor att inse att de indoktrinerats. Men många är alltför lata för att sätta sig in i olika sidor av en fråga och intar en ståndpunkt utan att höra den andra sidan. Det är den typ av människor som saknar argument och kunskaper och som tar till personangrepp, eftersom de inte har sakliga argument för en diskussion.  De har inte utvecklat några mentala färdigheter som gör det möjligt för dem att systematiskt testa en föreställning gentemot en annan.

Missa inte detta korta klipp där Lisa Kennedy intervjuar deltagare vid Obamas invigning

3 Kommentarer:

Ella sa...

Makalös människoförakt och fascistisk retorik i ett. Den stora idioten är han själv.

Berit sa...

Ella, förstod du den här meningen:

"Det är den typ av människor som saknar argument och kunskaper och som tar till personangrepp, eftersom de inte har sakliga argument för en diskussion."

Berit sa...

Ella, din kommentyar # 2 spolas. Idioter är människor som har dåligt med förståndsgåvor. Mao. dumma.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.