08 februari 2013

Är det verkligen regeringens uppgift?


Ingen kan väl glömma kvinnan som prisar Obama för att han ger henne gratis telefon.
För er som gått miste om upplevelsen finns video här!

Under sin första kampanj, 2008, hävdade Obama gång på gång att han minsann inte skulle göra som Bush och dela ut fördelaktiga affärskontrakt till sina kompisar. Han skulle stoppa all "svågerpolitik", men i stället frodas den hejdlöst inom hans administration.

Gissa vilket företag som fått ett kontrakt så att kvinnan ovan kan få en telefon som vi andra betalar för?
Naturligtvis  företaget TracFone vars ägare ofta är på besök i WhiteHouse och som samlat in miljoner till Obamas kampanjer.

Washington Post:
Ett mobiltelefonföretag vars ledande befattningshavare har nära band till president Obama lobbade för och har vunnit en del av ett nytt statligt program som ska ge internetservice till arbetssökande  låginkomsttagare. Kritiker säger att företagets smartphones är dåligt anpassade till att hjälpa dem som söker arbete.

Programmets anhängare menar att det är ett sätt för arbetslösa att lära sig tekniska färdigheter, för att förbereda  sin resumé och söka jobb.

------
En annan donator som kommer att "betalas" med ett politisk befattning är Penny Pritzker som Obama vill ha som handelssekreterare.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.