09 februari 2013

Barnvakten Bloomberg

New York har drabbats av en ny snöstorm - hej och hå - det är faktiskt mitt i vintern så vad kan man vänta sig.
Allas pappa, borgmästare Bloomberg, han som bestämmer hur mycket läsk som får serveras på matställena, höll förmaningstal till sina "små barn" inför stormen:

"Håll er  borta från stadens gator, kör inte bil, stanna hemma medan stormen drar förbi.
Det är för din egen säkerhet, det kan vara farligt utomhus och det underlättar för stadens anställda att rensa gatorna från snö så att utryckningsfordon kan ta sig fram ... Dessutom finns det ingen anledning att  panikköpa bensin.  Alla indikationer tyder på att leveranser inte kommer att störas. Laga mat, stanna hemma, läsa en god bok, titta på en film, bara ta det lugnt.  Kom ihåg att det finns många människor som kommer att vara ute och skotta snön och ploga och du ska inte vara i vägen.  Och om du är ute och skottar, var försiktig,  överansträng dig inte;  snön kan vara mycket tung och  mycket blöt och du kan sträcka dig eller råka ut för något ännu värre. Håll också ett öga på dina grannar som kan behöva lite extra hjälp under de kommande dagarna. ....
:

Oj, oj, oj....han glömde säga:"Ta på dig långkalsonger, vantar och en extra tröja"

         

Varje gång det blir strömavbrott här eller någon annanstans under några dagar ser vi TV-intervjuer där folk gnäller och klagar över att de inte har någon värme, att maten i kylskåpet förstörs, bla, bla, bla trots att de borde veta att de lever på platser som kan drabbas av snöstormar, orkaner och jordbävningar. Två av dessa naturliga händelser förvarnas det dessutom om dagar i förväg.

Folk inser inte att och vi borde vara beredda att ta hand om våra familjer i veckor och kanske månader utan att förvänta oss hjälp från myndigheter. Ändå ser man ständigt en stor del av befolkningen som inte ens kan klara sig själva i 3 dagar.
Vi ser hur grupper av plundrare stormar affärer i innerstäderna och om och när (gud förbjude) det verkligen händer något förskräckligt kommer inte regeringen att skydda dig. Hur länge dröjer det innan dessa grupper stormar någons hem?

De flesta människor som är självförsörjande och rimligt förberedda för nödsituationer kommer inte att räkna med att Obama eller Biden eller Bloomberg ska skydda dem. Ett skjutvapen är ett bra verktyg att ha för att försvara hem och familj. Jag är en laglydig medborgare och det är min rätt att äga ett vapen även om det ser "skrämmande" ut. Den som inte vill äga vapen behöver inte, men jag skulle önska att de tankar bilen, köper lite burkmat och fyller vedlåren så vi slipper höra hur synd det är om dem för att de överraskades av en storm som förvarnats i en veckas tid.

2 Kommentarer:

HazeP sa...

Tänk, och så stod alla dessa japaner och snällt köade efter sin kärnkraftsolycka.

Berit sa...

???????

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.