26 februari 2013

Brandmansyrket har förändrats - det är inte längre de mest kvalificerade som anställs

Kvinnliga brandmän i Lund använde 11 minuter på att tränga genom en säkerhetsdörr!
TrumfEs skriver:

"Jag har alltid trott att kraven på manliga och kvinnliga brandmän var desamma. Men så är de inte. Och det kan få dödliga konsekvenser om det brinner hos dig och det tar 11 minuter för en kvinnlig brandman att bryta igenom din säkerhetsdörr och 1 minut för en manlig. Det säger sig själv. Här är en video som argumenterar för denna synpunkt."
4 Kommentarer:

Anonym sa...

Om du ligger fastklämd och hjälplös i en brinnande byggnad. Vilken "brandbekämpare" vill du ska vara först på plats för att bära ut dig? En man eller en kvinna?

Lisa/

Knute sa...

Storbrand i Rissneskolan i Stockholm. Branden började i en bil som körts fram till skolan av några ungdomar vid tretiden på natten. Sverige är ett av de värst drabbade länderna i världen vad gäller anlagda skolbränder.

”Så røg der en skole til. Krig ? Sverige aner ikke, hvad det er. Derfor har de også nedlagt deres forsvar og kan ikke blive NATO medlemmer, hvad der forudsætter et minimum af selvforsvarsvilje, nemlig 2 procent af BNP. Hvem vil intervenere om 10-20 år, når ummaen griber magten i de større byer? Hvem vil redde Sverige fra sig selv? Politikerne? Næh, de vil sidde på Cayman Islands. Vælgerne? Tja, bum, bum, bum, de tænker endnu. Tik, tak, tik, tak.”

http://snaphanen.dk/2013/02/26/sa-rog-der-en-skole-til/

frihetenärhär sa...

Res er för Lars Vilks!

http://www.youtube.com/watch?v=8bh-raHrMJQ

Framåt demokrater!

Anonym sa...

I Sverige idag är det viktigare att personer med utländsk bakgrund eller kvinnor får tillträde till detta yrket än de som är lämpliga. OBS! Det finns både lämpliga personer som har utländsk bakgrund och är kvinnor, men det ska vara "lämplighet, kunskap och förmåga" som avgör - inget annat!.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.