04 februari 2013

Gud skapade bonden

Super Bowl 2013, Baltimor Ravens mot San Francisco 49er sågs av närmare 115 miljoner människor. Reklaminslagen  i varje paus är en stor anledning till att tittarsiffrorna är så höga. Företag tävlar om vem som kan åstadkomma den lustigaste, fräckaste, mest sentimentala och oförglömliga reklamsnutten.
Den som verkar ha rört vid mångas hjärta i går kväll var denna annons, vilket visar att det inte alltid är de dåliga skämten, pajkastningen och de sexuella undertonerna som går hem.


 

Detta är fortfarande den dröm som amerikanen har om bondefamiljen och farmen - den hårt arbetande egenföretagaren som sliter hela dagarna tillsammans med hela sin familj.
I verkligheten uppföds 40% av alla köttdjur av 2% av jordbruken och nästan 80% av alla grisar lever sina liv tillsammans med minst 2,000 andra grisar.
Under de senaste decennierna har konsolidering av livsmedelsproduktionen koncentrerat ägandet till allt färre men större företag. Många av dagens gårdar är stora industriella anläggningar och inte familjejordbruk med gröna ängar och röda lador som de flesta amerikaner fortfarande verkar tro.
Men videon gör mig verkligen sugen på att köpa en Dodge Ram.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Oavsett hur det slutar,om så med en gigantisk, monstruös produktionsapparat som man kan ha synpunkter på så börjar det oftast i lite mindre skala. Den bilden är inte fel av den anledningen att det är obegripligt svårt med föryngringen i näringen och ungdomar behöver en positiv uppfattning om framtiden och inte propaganda hopkokat av "träsktalibaner" och i totalitarismens Sverige ser det riktigt mörkt ut, vi importerar mer än hälften av våra animalier från främmande länder.
SafU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.