14 februari 2013

Hatar Obama svarta ungdomar också ?

Ett litet klipp från Obamas tal:

"En familj med två barn som tjänar *minimilön lever fortfarande under fattigdomsgränsen,  även med de skattelättnader vi infört. Det är fel. Låt oss slå fast i kväll att i den rikaste nationen på jorden, ska ingen som jobbar heltid behöva leva i fattigdom, så låt oss höja den federala minimilönen till $ 9 i timmen. Detta enda beslut skulle öka inkomsterna för miljoner arbetande familjer."

Jag är inte bra på att spela piano men om jag verkligen anstränger mig skulle jag kunna tjäna 7 dollar i timmen genom att lära ut hur man spelar.
Barnbarnen lär sig spela av en pianofröken som tar 12 dollar per timme. Det finns andra som tjänar minst 15.
Om man skulle höja minimi-lönen för pianolärare till 12 dollar, hjälper det mig eller barnbarnens lärare?
Det hjälper verkligen inte mig för ingen skulle betala mig 12 dollar. Jag är inte värd det men det skulle garantera full sysselsättning för henne.

Det är vad som händer när Washington lägger sig i vad folk ska ha i lön. De som har låg kompetens kan inte få jobb. Tack vare sk. "goda intentioner" från regeringen har vi en 40-procentig arbetslöshet bland svarta ungdomar. Jag fasar för vad som kommer att hända i våra innerstäder om Obummer höjer minimi-lönen igen.

*Och en tanke till... varför skaffar man sig två barn om man inte har förmåga att få annat än jobb till minimilön?

4 Kommentarer:

Unknown sa...

Oj,oj,oj
Stackars människa som driver denna blogg!

Berit sa...

Lawrence, jag vet inte om du är satirisk nu men jag hoppas det. Man ska nog titta lite längre än näsan räcker och kanske dra paralleller.

Berit sa...

En persons position vad gäller minimilön är ett ganska bra "lackmustest" på denne persons förmåga att förstå grundläggande ekonomiska principer.
De som stödjer ökad minimilönen visa sin oförmåga att tänka klart, logiskt och rationellt. De ägnar sig åt känslomässigt "tänkande" i stället för rationellt och kan därför inte tas på allvar. Bara min åsikt.

Berit sa...

Om president Obama lyckas höja minimilönen kommer han att ge många fackanslutna en automatisk löneökning.

     "En analys av fackliga kollektivavtal tillgängliga från Department of Labor Office of Labor-ledning Standards visar att många tjänster inom detaljhandel och serviceyrken som UNITE-HERE och Service International Union (SEIU) baserar sina löner efter den federala minimilönen. Således, när man höjer den federala minimilönen utlöser det omförhandlingar av alla löner eller automatiska höjningar för vissa kollektivanställda."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.