19 februari 2013

Smart övervakning

Nu finns det smarta trådlösa elmätare som kan övervaka människor dygnet runt i deras eget hem. Mätaren vet om du är hemma eller bortrest. Om du är i köket eller vardagsrummet. Om du har någon på besök.

All denna information kan föras vidare till polis och övervakningsmyndigheter. Med andra ord, Big Brother. Det är också en enkel match för brottslingar att hacka in på nätet och ta reda på om du är hemma eller inte, och bryta sig in när det passar dem.

Sändaren i elmätaren avger hälsofarlig strålning. Att inte tala om faran för insekter och bin som redan är på väg att försvinna på grund av en massa mobiltelefoner. Tidigare har man kunnat välja om man vill utsätta sig för elektromagnetisk strålning i sitt hem men nu har makthavarna överträtt den gränsen.

Det är olagligt med hemlig telefonövervakning. Men för myndigheter och strömleverantörer är det lätt att införa detta monster i smyg och dra ner det över huvudet på okunniga medborgare och kunder.

3 Kommentarer:

Knute sa...

”Är det bara jag som störs över den kontroll som myndigheter har över allt vad vi gör, var vi är, vad vi äter... om vi enbart gör affärer med plastkort?”

http://everykindapeople.blogspot.se/2013/02/inga-riktiga-pengar.html

pela68 sa...

Men allvarligt?
Strålning?
Foliahattvarning!

Knute sa...

De nya fjärravläsningsbara elmätarnas mikrovågor åstadkommer en extremt skadlig strålning på grund av den täta frekvensen och höga spänningen.

Mätaren gör också intrång på vårt privata revir eftersom elbolagen får information om våra levnadsvanor (exakta tidpunkter när och vilka elektriska apparater vi använder, när vi är inte är hemma med mera).

http://hbl.fi/opinion/lasares-brev/2013-02-18/smarta-elmatare-avger-skadlig-stralning

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.