16 februari 2013

Svenska medier har för länge sedan överskridit anständighetens gräns

Dispatch Internationals chefredaktör Lars Hedegaard anmäler svenska medier för förtal. Efter attentatsförsöket mot honom den 5 februari publicerade ett flertal tidningar följande TT-telegram:

”Den en gång rasismdömde Lars Hedegaard har utsatts för ett mordförsök. En okänd man ska ha skjutit mot Hedegaard utanför dennes bostad i Köpenhamn.”

Sanningen är att ingen fällande dom finns mot Lars Hedegaard. Åtalet enligt ”rasismeparagrafen” (hets mot folkgrupp) ogillades av en enig Högsta domstol.

Det är upprörande att svensk media smyger in lögner i en nyhetstext. Folk vill veta vad som händer i världen, de förväntar sig inte att bli hjärntvättade. Men journalister utbildas på journalisthögskolor. Både i Stockholm och Göteborg har dessa skolor sedan årtionden rektorer med bakgrund i Kommunistiska partiet marxist-leninisterna-revolutionärerna, Vänskapsförbundet Sverige-DDR, osv. Det verkar otroligt men så är det tyvärr.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Har detta omtalats i Sverige, annars är det på tiden:

Svenskt par rånat i tåg vid Nivå, Danmark, nyårsafton: "Han försökte bland annat sticka ut ögonen på sitt offer..."

Konstigt att det ska ta polisen sju veckor innan de väljer att offentliggöra övervakningsbilderna.

http://www.uriasposten.net/archives/45302

Knute sa...

Forskningschef på Journalisthøjskolen: Højrefløjens islamkritik er et demokratisk problem

"Ejvind Hansen er forskningschef på Journalisthøjskolen, og er således med til at uddanne kommende journalister. Jeg så ham på TV2 News torsdag eftermiddag, hvor han behændigt undlod at svare på, hvorvidt Muhammedtegningerne skulle forbydes ved lov. Han mener Uriasposten er ‘højreradikal’, men sidst han i medierne argumenterede han omvendt for det synspunkt, at venstreradikale hærværksmænd ikke var ekstremister. I samme ombæring beklagede han at økonomiske eksperter tog udgangspunkt i kapitalisme, og vi har ganske tydeligt at gøre med en af Frankfurterskolens rettroende."

http://www.uriasposten.net/archives/45409

Knute sa...

Ännu en ‘kränkt’ som ser chansen att bli rik:

En person som heter Jihad i förnamn fick inte vara med på Trykkefrihedsselskabets möte. Genast dök en advokat upp och började prata om diskriminering och 100.000 kr i gottgörelse till den stackars Jihad.

http://www.b.dk/politiko/jihad-kan-faa-trykkefrihedsselskabet-doemt-for-diskrimination

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.