09 mars 2013

63 mot 34


John Brennan godkändes av Senaten för att fylla posten som CIA;s chef och kan man tänka sig vilket underligt sammanträffande. Nästan alla de 13 förrädarna - de Republicans som röstade JA - fanns med på inbjudningslistan till Obamas middag i går. En middag som pressen var alldeles vilda över, eftersom det var första gången som Obama visat sig tillmötesgående.
  John McCain, Marco Rubio, Linsey Graham finns nu bland de senatorer som kommer att ha blodiga händer nästa gång en amerikan här eller utomlands blir skjuten med en drönare. Vad som förvånar är att Rubio var en aktiv deltagare i Rand Pauls protesttal. (filibuster)
Dessa människor har godkänt att en president i USA, oavsett om det är Obama eller någon annan, har rätta att döda amerikaner på amerikansk mark utan korrekt förfarande.

Det har ryktats vilt under de senaste två månaderna att John Brennan är en konvertit. Att han förenade sig med Muslim Brotherhood under den tid han var CIA:s Station Chief i Saudiarabien
I denna video beskriver han hur islam formade hans "världsbild.

 John Brennan talade också om hur imponerad han var över "storslagenheten av Hajj och hängivenhet bland dem som uppfyllt sin plikt som muslimer genom att göra denna pilgrimsfärd."
 Om Brennan verkligen besökte Mecka under Hajj, kunde han bara ha gjort det genom att konvertera till islam.
Han talar passionerat om "fred och tolerans" inom islam och kallar Jerusalem al-Quds precis som hans Hamas-kompisar gör.

Rand Pauls 13 timmars tal för att försöka fördröja utnämningen handlade inte i första hand om att stoppa Brennan utan att öppna en diskussion om bruket av drönare. Han krävde att Justitieminister Eric Holder utfärdar ett säkerställande om, att obemannade vapen inte får användas i USA för att döda terroristmisstänkta amerikanska medborgare. Rand Paul sade att han inte är kräsen,  han skulle vara nöjd med ett telegram eller en Tweet.Rand Paul får mycket beröm för sitt agerande även bland den befolkning som kan kallas "oinformerad", men som nu börjar vakna ur sin dvala och undrar, "Vad kan vi göra förutom att rösta" ?

Vi får inte fastna i drönarpolitiken och försumma den stora bilden. Drönare är bara ett redskap för att implementera riktlinjer. Drönare i sig dödar inte människor.
Paul visste att han inte kunde stoppa bekräftelsen av Brennan men han sade att nomineringen öppnade vägen för en debatt om var Obamas administration tycker att gränserna ska dras för den federala regeringens förmåga att genomföra dödliga operationer mot misstänkta terrorister - inklusive amerikanska medborgare.

1 Kommentarer:

Berit sa...

"Jag hoppas att mina ansträngningar hjälper till att främja en nationell debatt om gränserna för den verkställande makten och omfattningen av varje amerikans naturliga rätt att vara fri. "Due process" är inte bara en fras som kan ignoreras vid infall av presidenten, det är en rättighet som tillhör alla medborgare i denna stora nation.

Jag tror det stöd jag fick förra veckan visar att amerikanerna letar efter någon som verkligen är villig att stå upp och kämpa för dem. Och jag är beredd att göra just det."

Rand Paul

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.