12 mars 2013

80 procent kan inte läsa och skriva

New Yorks borgmästare Bloomberg har för länge sedan omyndigförklarat alla utom sig själv och möjligtvis den hälso-kommitté han tillsatte i höstas. De förvarnade att läskedrycker i större behållare än 16 oz. (0.47 liter) skulle förbjudas på matserveringar. Vill man ha mer att dricka måste man beställa två glas.
"Vi eliminerar inte någons rätt att göra saker. Vi tvingar dig helt enkelt att förstå att du måste göra ett medvetet beslut att beställa ett glas eller två." 

Kommittén diskuterade också att begränsa mängden popcorn på biografer samt storleken på milkshakes och kaffe.
NY-restaurang association protesterade mot intrånget och vände sig till domstol och tack och lov hittade man en domare som stoppade Bloombergs infall (denna gång)

Han har också förbjudit matgåvor till övernattningshus för uteliggare eftersom hans förmyndarsamhälle inte kan övervaka näringsvärdet. Maten kan innehålla för mycket salt och fett, något som Bloomberg också ser som sin uppgift att bestämma om.
Han har "övertalat" 30 företag att skära ner på mängden salt som de tillsätter. Salt tillsätts för att folk gillar det och tycker att maten smakar bättre, så företag ersätter saltet med något annat i stället- i det flesta fall potassium chloride som har en lite bitter smak som sedan måste döljas med någon annan tillsats osv.

Nästan 80 % av de som går ur grundskolan i New York har inte grundläggande kunskaper i matematik, läsning och skrivning. 80%!
Det är kanske därför som Bloomberg tycker att han måste reglera och lagstifta. Newyorkerna kan inte läsa sig till hur mycket socker och salt som finns i olika livsmedel.
För att kunna tillgodogöra sig college-undervisning måste de ha extra undervisning, men tack och lov kan de ägna sig åt så mycket sex de vill.  Bloomberg- administrationen har sett till att 40 olika "skolbaserade vårdcentraler" fick 13.000 gratisdoser av Plan B - "dagen-efter-pillret" för läsåret 2011-12.

De 80 procenten gäller de ungdomar som tar sig igenom hela grundskolan men inkluderar inte de som hoppar av skolan i förtid.
I New York City är det bara 37 procent av svarta och spansktalande manliga elever som tar examen - det lägsta i hela landet.
Men lärarlönerna startar från 45.530 dollar inklusive förmåner och slutar på över 100.000 dollar.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit
Han är väl inte sämre än vilken annan demokrat som helst. Ungefär så är de ju allihopa. Det måste finnas någon som bestämmer vad du får göra. I Sverige är detta ännu klarare. Här bestämmer man inte bara vad du får göra utan också vad du får tycka och vad du skall få se, höra på och läsa. Tycker du fel kan du få sparken och/eller uteslutas ur facket och olika typer av kassor. Och dessutom väljer media ut vad man skall få veta, höra på eller läsa.
Men detta gör de ju bara för människornas bästa, i bästa välmening. De vet ju bäst, och då är det väl bäst att de bestämmer. Hur skulle det annars bli.
/SB

Berit sa...


Dagens undermåliga statliga skolväsende är produkten av decennier av medveten strävan.

Och du vet varför ett sådant system utformades, eller hur?


Anonym sa...

Heh!
Lite kul!

Kan jag tanka bilen en eller två gånger?

Kan jag ta en eller två chokladrutor?

En eller två öl?

En eller två snusar?

Sparka ihjäl en eller två demokrater?

Det blir bara mer och mer komiskt ju längre man håller på!

Ann Onym

Anonym sa...

Arrgh!

Jag menar så klart USA- demokrater...

My bad!

Ann Onym

Anonym sa...

Det är precis så som Berit säger. Det har strävats i årtionden för att förstöra människor genom att ge dem undermålig skolutbildning. Varför? Jo, om människor inte kan läsa då är de så att säga utslagna redan från början. Så är det. Så vill "eliten" ha det i ett socialistiskt samhälle.
Eliten ser till att deras barn får gå i de bästa skolorna och de ger jobben till släktingar och andra ja-sägare. Då håller man makten vid liv för sin egen del och de "trogna".

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.