10 mars 2013

Amerikaner köper ett vapen varannan sekund

Under de senaste två månaderna har man stått i kö som aldrig förr över hela landet för att köpa pistoler och andra vapen. I själva verket har efterfrågan varit så överväldigande att systemet för FBIs bakgrundskontroller har kraschat i vissa stater.
Aldrig någonsin har USA varit så beväpnat.
Även innan massskjutningen i Newton förra året, vilket gav regeringstjänstemän på alla nivåer en ursäkt att införa lagstiftning som skulle begränsa tillgången på halvautomatiska vapen och andra skjutvapen som anses för farliga vanligt folk, har efterfrågan ökat i snabb takt.
Under de senaste tolv månaderna har över 20 miljoner bakgrundskontroller utförts av FBI.

Videon nedan visar den otroliga mängd människor som stöder 2nd Amendment, lagen om rätten att äga vapen, och som i timmar köade för att komma in på vapenutställningen i San Diego.Vi ska också komma ihåg att San Diego, liksom resten av kuststäderna i Kalifornien är bland de mest vänstervridna i landet och som i alla andra sammanhang stöttar Obama.

Minns ni Gabby Gifford, kongresskvinnan som sköts av en galning förra året? Hon och hennes man Mark Kelly reser runt och ivrar för förbud mot halvautomatiska vapen och därefter inhandlar Kelly både en AR-15 och en automatisk pistol.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Knute sa...

En opublicerad kommentar av SU började så här: "Heja Sverige, här har politikerna monopol på våld och kan skydda sig själva med hjälp polis och militärer." Men sen kom ett resonemang om skyddet av Lars Vilks som lätt kunde missförstås som en hotelse.

Anonym sa...

Vist er det forbudt at eje skydevåben uden særlig tilladelse.
Men kommer borgerkrigen, så vil der pludselig være masser af skydevåben, det viser alle erfaringer fra de seneste borgerkrige.
Se bare på muslimerne, de er velforsynede, deres forsyningskanaler er også i orden.
Politikernes våbenskræk kan ikke forhindre, at borgerne undertiden føler sig truet.

falkeøje

Anonym sa...

Det är inte frihet att hela tiden behöva känna ett behov av att beskydda sig. Amerikaner förstår inte att om de kräver sin rättighet att äga vapen för beskydd så innebär det också att DE sätter vapen i händerna på kriminella som förstås köper vapen "för att beskydda sig". Om vi gör det svårt för ALLA att köpa vapen för beskydd så inkluderar vi automatiskt kriminella och då behöver vi inte heller känna behov av vapen. Statistiken talar för sig själv.

Anonym sa...

Jag läste för kanske ett halvår sedan att majoriteten av dom som gick jägarutbildningen i Norge var av muslimsk härkomst.
Tror att det stod i snaphanen ( men hittar inte länken just nu ).
Om det finns någon som har tid att gräva lite vore det "trevligt" att få lite mer info om det.
Som vanligt så finns det ingen statistik för Sverige ( vi "registrerar inte religion" ) men utifrån Norge kan man ju få en aning om hur det ser ut även här.
Så... Om någon har lite tid över. Gräv i den gropen. Kan bli lite intressanta frågeställningar.
//Leif

Berit sa...

bjorkbloggen, jag finner ditt resonemang mycket naivt. Var snäll och visa mig den statistik du talar om!

Berit sa...

bjorkbloggen, Du borde tala om det för de kriminella i Mexico. Där är det nästan omöjligt för en laglydig medborgare att äga vapen men landet har bland de värsta och flesta brotten så det verkar inte som förbud och lagar gör det säkrare.

Anonym sa...

bjorkbloggen
Berit har rätt. De kriminella skaffar sig inte vapenlicens och köper vapen lagligt efter att noggrannt ha kontrollerats. Hur skulle det se ut. Då skulle man lätt kunna spåra en gärningsman bara genom att hitta vapnet. De kriminella köper praktiskt taget alla sina vapen illegalt. I en anonym stor undersökning på amerikanska fängelser, framkom att bara ungefär 1% av fångarna köpt sina vapen legalt (se John Lotts studie), medan resten köper dem illegalt. Om jag vore kriminell skulle jag naturligtvis också göra så.
Det har nu kommit på modet att stänga ner vapenmässor. Men kriminella uppgav att de inte heller besöker vapenmässor.
Berit har skrivit en annan artikel som tar upp detta, i vilken jag har skrivit många kommentarer utifrån John Lotts bok "More Guns less crime. Föreslår att du försöker bilda dig lite grann:
http://everykindapeople.blogspot.no/2013/02/vilken-sopprot.html
/SB

Ann-Marie sa...

bjorkloggen har inte den blekaste aning om vad "hen" talar om. Det blir till att förbjuda ALLA vapen i hela världen innan din dröm kommer i uppfyllelse. Och tom då kommer det att finnas vapen, i handen på alla kriminella. För dom ger fullständigt f@n i och det är lagligt eller ej. Fattar du det?!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.