28 mars 2013

Bara bröst den 4 april

FEMEN, en internationell grupp som ägnar sig åt att protestera topless och som beskriver sig själv som "radikalt feministisk", stöder den 19-åriga tunisiskan Amina Taylor, som lagt ut bilder på sig själv och sina bröst på Facebook.

I arabisk skrift står det: "Min kropp tillhör mig, och är inte källan till någons heder", som ett tecken på protest och för frihet och kvinnors rättigheter i Tunisien - som i sig själv befinner sig i en frihetskamp.

Det har naturligtvis väckt stark kritik och Amina har hotats med både prygel och stening enligt sharialagar.  Islamist cleric Adel Almi,  sade att Aminas agerande kommer att orsaka "epidemier och katastrofer" och "kan vara smittsam och ge idéer till andra kvinnor". Hon förtjänar 80-100 piskslag samt stening till döds.

Efter dödshoten har Amina "försvunnit" men FEMEN säger att man nu förklarar den 4 april
 En Topless Jihad mot Islamismen!

Kommer den 5 april att bli En Internationell Dag för Stening?

2 Kommentarer:

Knute sa...

Inkonsekvens: En politiker i skånska Kågeröd poserar med bar överkropp för att stödja den 19-åriga tunisiska flickan Amina, i protest mot islamiskt förtryck.
Samtidigt är hon medlem av ett parti (Miljöpartiet) som vill ha en värld utan gränser där alla har möjlighet att flytta, och alltså fylla på med ännu fler våldsamma muslimska patriarker i ett Sverige som inte kan hantera dem som de redan har.

http://snaphanen.dk/2013/03/28/betydning/

Knute sa...

Engelska ”Ship to Gaza”-kvinnor utsatta för våldtäkt i Libyen

http://hodja.wordpress.com/2013/03/29/er-en-vis-portion-skadefryd-berettiget-her/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.