30 mars 2013

Det var bara burkskrattet som fattades

Här i västra Skåne kan man se dansk TV, vilket är en behövlig motvikt mot SVT-indoktrineringen. Men skillnaden i politisk korrekthet är ganska liten. Igår kväll när jag satte på teven hamnade jag mitt i en intervju där en Nordkorea-expert försökte beskriva landets ledning som förnuftig. Intervjuaren ställde några motfrågor, men verkade inte precis vara någon skjutjärnsreporter.

Sedan följde ett program om huruvida präster måste tro på Jesus uppståndelse, med samme reporter som programledare. Han ledde debatten skickligt utan visa sina egna åsikter allt för tydligt. Varpå följde TV-nyheter, uppläsare var samme man. Tydligen hade resten av redaktionen ledigt på långfredagen. Eller var det en medveten strategi för att lansera honom, nu stod nämligen äntligen hans namn på TV-rutan, Martin Krasnik.

Det var Martin Krasnik som nyligen i programmet "Deadline" på DR2 utförde ett karaktärsmord på Tryckfrihetssällskapets ordförande Lars Hedegaard. Till att börja med antydde han att mordförsöket på Hedegaard bara var ett påhitt. Sen kopplade han lögnaktigt ihop denne med en påstådd krigsförbrytare, försökte sätta Hedegaards islamkritik i samma bås som antisemitism, osv. Det var verkligen skjutjärnsjournalistik vars enda syfte var att fälla den gamle intellektuelle tolvtaggaren till marken.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.