10 mars 2013

FN i ett nötskal

         

Här håller medlemmarna i Rådet för Mänskliga Rättigheter en tyst minut för Chavez. Hela spektaklet leddes av ambassadören från Kuba, vilket ju var väntat, men Schweiz ambassadören öppnade också munnen och uttryckte "sitt djupa deltagande" tillsammans med Bolivia som var "tillintetgjord av sorg"

U.N- Watch, en grupp som ser kritiskt på FN, säger att en speciell ceremoni var överdriven, ovanlig och respektlös med tanke på alla grova och systematiska kränkningar av mänskliga rättigheter som begåtts av Caracas-regeringen. I stället borde man ha tagit tillfället i akt och uttryckt solidaritet med offren.

"Istället för att berömma en envåldshärskare som förföljt sitt lands domare, journalister, människorättsaktivister och studenter - och som högljutt stött massmördare, tyranner och terrorister i Syrien, Libyen och Iran, borde FN be om ursäkt för att ha valt Chavezs regim till rådet och i stället påpekat att nu är det dags att kräva ansvarsskyldighet och reformer för att få ett slut på övergreppen i Venezuela."

När medlemstiden för Kina, Kuba och Ryssland var slut i januari valdes Venezuela, för att företräda deras intressen, till exempel genom att stödja Syrien.

I hela den tid som Rådet för Mänskliga Rättigheter existerat har de aldrig antagit en enda resolution för att försöka stoppa Chavezs övergrepp, trots att UN-Watch och andra människorättsorganisationer har lämnat detaljerade resolutionsförslag.

Hollywood-eliten dyrkade Chavez. Till Hugos vänner kan bland andra också räknas Castro, Saddam, Muammar Gaddafi, Lukashenko, Ahmadinejad, Kim Jong-il och Bashar al-Assad .
Hugo gick också in för hjälp till de fattiga – speciellt i sin egen familj.


7 Kommentarer:

Anonym sa...

Hvor er det oplivende, at man i England nu tager under overvejelse, at man vil overveje helt at træde ud af FN's Menneskerettighedskonvention.
Den har også gjort mere skade end gavn.

falkeøje

Anonym sa...

FN har återigen gjort skäl för sitt öknamn "diktatorernas fackförening"
/ER

Berit sa...

Venezuelas regeringen meddelade att Hugo Chávez balsamerade kropp kommer att permanent visas i ett glaskista så "hans folk alltid kommer att ha honom".

Men 2009, sade Venezuelas diktator att balsamera en kropp för en utställningen var ett "tecken på moraliskt förfall."

Chávez syftade på Human Body Exhibition, en utställning som presenterade bevarade människokroppar.

"Det är mänskliga kvarlevor som visas här. Vad är det? Det är ett tydligt tecken på den enorma moraliska nedbrytning som skakar vår planet. Och mitt denna ruttenhet försöker vi göra en revolution som måste vara andlig och etisk annars kommer det inte att bli någonting."

http://www.youtube.com/watch?v=u_9J_3yowbU&feature=player_embedded

Ann-Marie sa...

2 miljarder dollar på eget och familjens bankkonton är inte illa "pinkat" av en despot som Chavez... En "socialist" in i det sista...

Anonym sa...

Maria, är du SÄKER på att det är sant??
Efter 7 dagar på lit de parad, vallfärdar folk fortfarande för att uttrycka sin sorg. Begravningsprocessionen var 14 km lång! Det hände inte Chauchesku, t ex, där folk istället jublade och dansade!

Chavez vann för tredje gången, trots att den mesta median i Venezuela är privatägd och emot honom! (Oh ja, det är yttrandefrihet i Venezuela, vad SvD än påstår.) Karikatyrer och förlöjligande av Chavez är vanliga! Titta efter på internet, så har du inga problem att hitta "de censurerade" källorna!!

Under tiden som Chavez varit president har det hållits 13 olika val, där folk har fått chans att uttrycka sina åsikter, bl a om ändringen av konstitutionen!
Fick vi rösta om Lissabon-avtalet eller att Sveriges riksdag ska vara underlydande EU? Eller att vår regering skulle sälja ut vår ström till privata bolag, med skyhöga el-priser som följd...?.

Jag önskar att vi hade en ledare som Chavez, istället för de krigshetsande nollor som springer NATOs och USAs ärenden och kämpar för "den sanna demokratin" i andra länder, medan folket över hela Europa är ute och demonstrerar därför att de får det allt svårare att ha råd att bo och äta!

Efter "införandet av demokratin" i Libyen har deras levnadsindex fallit från 53e plats 2010, till 64e plats 2011enligt FNs Human Development-rapport! Tycker du det tyder på framsteg?

Utbilda dig, sök fler källor till information än våra vanliga, ensidiga medier! Till exempel se Oliver Stones "South of the Border", eller "No ordinary president - Venezuela". Finns på you-tube. Du kommer att bli förvånad!!

Anonym sa...

om det är vad folket vill ha fick de precis vad de önskade
Lisa/

Knute sa...

I förhållande till resten av Latinamerika har Venezuela haft en låg ekonomisk tillväxt de senaste 14 åren.
Andra länder har uppnått långt större sociala framsteg.
Kommentaren som hyllar Chávez är ett exempel på vänsterns mytomani.

http://punditokraterne.dk/2013/03/16/detektor-deadline-hugo-venstrefloj/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.