28 mars 2013

Hur farligt är Nordkoreas senaste hot?

Vansinne är ingen garanti mot dess översättning till handling, skriver Brussels Journal:

Om Kina känner sig benäget att stödja Nordkorea i vad som annars skulle vara ett lokalt gräl, kommer Peking och världen att ha ett problem. Ju mer excentrisk ledardynastin i Nordkorea blir, ju mer extrem deras politik blir, desto mer reduceras Kinas förmåga att bestämma när och var det är lämpligt att dra revolvern. 1914 tog Ryssland beslutet att starta ett världskrig på grund av sin pakt med Serbien.

Genom att säga upp vapenstilleståndet från 1953 och dessutom hota Seoul med förintelse, har Pyongyang överskridit en röd linje. Uppföljningen att uttryckligen hota andra länder med kärnvapenattacker är en överträdelse som skapar sin egen mega-kategori. Tänk på protesterna om någon annan regering, som befinner sig utanför den skumgummifodrade cellen i ett mentalsjukhus, skulle göra samma sak!

Crazy Kim hotar med att atombomba oss alla. Så gör även mullorna i Iran. Andra kan ha samma avsikt parat med slugheten att hålla tyst. Att Kim fortfarande saknar medel för att genomföra sina hot är inte ett argument mot att slå tillbaka motsvarande storleken på det verbala hotet.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Både Kina och Ryssland stöttar Nordkorea, Europa vill ha ett svagare USA och Obama tror att om man pratar och pratar med FN så ordnar det sig.

http://everykindapeople.blogspot.se/2010/11/finns-resurserna-och-viljan.html

Knute sa...

När Österrike den 28 juli 1914 invaderade Serbien trodde man fortfarande att det skulle bli ett lokalt krig. Men Ryssland mobiliserade och sen drogs resten av Europa in i kriget som fallande dominobrickor.

Det är väl denna historiska lärdom som gör att USA inte vågar ge sig på Nordkorea.

Knute sa...

Nordkorea har ett vapen baserat på elektromagnetisk puls (EMP) - en Super-EMP stridsspets.

Varje kärnvapen som detonerar ovanför en höjd av 30 kilometer genererar en elektromagnetisk puls som kommer att förstöra elektroniken och kan kollapsa elnätet och andra viktiga infrastrukturer - kommunikation, transport, bank och finans, mat och vatten - som upprätthåller den moderna civilisationen, och livet av 300 miljoner amerikaner. Allt kunde förstöras genom att ett enda kärnvapen gör ett EMP-angrepp.

Nordkorea och Iran uppfattar sig vara i krig med USA, och är desperata, och mycket oförutsägbara. När mobben är vid grindarna till sina diktatorer, kommer de att vilja ta Amerika med sig ner i mörkret?

http://israelisverige.info/?p=14248

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.