02 mars 2013

Pinocchio

         

Obama sade i en presskonferens i går:
"Med början i morgon, sedan kongressens ledamöter rest hem, kommer alla här, alla människor som rengör golven i Capitol-byggnaden - som dammsuger och kastar ut soporna - att få mindre betalt.
*Fastighetsskötare och säkerhetsvakter kommer att få  en löneminskning och de måste räkna ut hur de ska hantera det. Det är verkligt."


CNN hävdar att han ljuger och Washington Post gav honom 2 Pinocchio.

Trots att Obama hävdar att lönesänkningar kommer att börja med Capitols vaktmästare och polis, finns det inte några planer på nedskärningar än. Och precis som utbildningssekreterare, Arne Duncan sade igår, att lärarna redan fått varsel om uppsägning är det inte sant.
Tja, varför skulle de inte säga detta? De kommer undan med att skylla allt detta på Republicans. Jag skulle göra samma sak om jag var Democrat. Jag skulle kasta allt jag hade på Republicans just nu, eftersom det för det mesta kommer att hålla. Det kommer att gå hem hos alla låg-informations-väljare. Medierna kommer att hjälpa till.

Maxine Waters U.S. Representative för Kaliforniens distrikt 43, måste också få sitt ord med i laget och hon är ett praktexempel på hur det statliga skolsystemet i USA har fullständigt misslyckats.
(titta också på alla bubbelhuvuden som nickar i bakgrunden!)

   

Waters säger att 170 miljoner människor kommer att mista jobben när "sea castration" (1:02, havs- kastrering) träder i kraft. Hon kan inte ens uttala orden riktigt!
 För närvarande är 150 miljoner människor anställda i landet så det innebär att några kommer att mista jobbet två gånger.
Hon saknar fullständigt matematiska kunskaper.... men vad kan man vänta sig, hon är ju Democrat och dessutom en färgad vars drivkraft är ras över sanning. 85 miljarders nedskärning i en 3.5 triljoner budget är småpotatis men vem kommer att hålla Waters eller Obama ansvariga för vad de säger?
När Obama tillträdde år 2009 var ca 149 miljoner människor anställda i landet. Nu är det 140 miljoner.


*Republikansk senator från Alabama, Jeff Sessions, påpekade att Obamas golfweekend i Florida - där han spelade en runda med Tiger Woods - kostade lika mycket som uppsägningstiden för 341 federala arbetare.

5 Kommentarer:

Berit sa...

En normal människa kan tycka att automatiska nedskärningar är bra. Men en kollektivist tycker att vad regeringen än spenderar (vilket i dag är dubbelt så mycket som under Bill Clintons sista år) är det inte tillräckligt och om man minskar det, är det en nationell katastrof.
Annars kan ju folk få för sig att vi kan krympa regeringen och ändå fortsätta att leva.

Anonym sa...

Berit !
Mycket intelligent anförande, tycker du inte? Jag lärde mig jätte mycket.
/SB

Berit sa...

Glad att jag kan bidra till att vidga dina vyer!!
:0)

Ann-Marie sa...

Det finns alldeles för många av Maxine Waters kaliber i politiken....
Men, som det sägs: Saliga äro de korkskalliga ty de skola flyta.

Anonym sa...

Ann-Marie
Maxine Waters, Cecilia Malmström, Gunilla Ohlsson etc. är exempel på när "de blinda leder de seende". Det måste vara något fel på systemet när inte detta är möjligt utan dessutom är mera regel än undantag. Och jag tror att media har en stor skuld i detta. Vi får hoppas på dess hädanfärd och framväxandet av mängder av fristående bloggar med intelligenta, självständigt tänkande människor.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.