11 mars 2013

Skicka en drönare


Anwar al-Awlaki, en amerikansk medborgare född i New Mexico, dödades av en drönare, inte på ett slagfält, utan efter en till synes gemytlig lunch på hans favoritrestaurang i Jemen.
Två veckor senare när al-Awlakis son Abdulrahman åt middag på terrassen på ett annat matställe serverade CIA honom den gamla Hellfire Special och han sölade ner hela uteplatsen.  Abdulrahman var 16 år och född i Denver. Vad jag förstår har Högsta domstolen fastslagit att en amerikansk omyndig, dömd för de mest avskyvärda brott, kan inte avrättas. Men man kan gladeligen pulvrisera dem på andra sidan planeten. Min knapphändiga erfarenhet av jemenitiska restauranger var inte så lustig, men jag kan ärligt säga att de inte motsvarar någon erkänd definition av en "slagfält".

     Al-Awlaki Junior tycks ha varit en genomsnittlig anti-amerikansk tonåring. Al-Awlaki Senior var en al-Qaida ideolog och en förmodad "andlig mentor" till alla mördarna från 9/11, samt Fort Hood-mördaren och kalsongbombaren som stoppades. Å andra sidan, efter den 11 september, var han inbjuden till lunch i Pentagon. Han var den förste imam som ledde en bönestund för den amerikanska kongressen, och han hyllades av NPR som en förebild för en amerikansk "muslimsk ledare som kunde hjälpa till att bygga broar mellan islam och väst."
Den exakta tidpunkten där han förändrades från att vara amerikansk brobyggare till att bli "take-out" på en  Jemen-restaurang är svårt att avgöra. Hans offentliga uttalanden när han hyllades av New York Times är mycket mer godartade än, säg, Samira Ibrahims, som var utsedd att ta emot en utmärkelse för en "Kvinna med kurage" från Michelle Obama och John Kerry i fredags, när några illa formulerade tweets på årsdagen av 9/11 avslöjade att den modiga flickan älskade att se "Amerika brinna."

Samma byråkrati som bokade Samira Ibrahim för en tillställning med The First Lady och Anwar al-Awlaki som predikant på Capitol, försäkrar nu att de är helt kapabla att avgöra vem som behöver knäppas av en drönare mellan havsabborre och tiramisu på Ahmeds Bar och Grill. Men det är just därför att regeringen är alltför feg för att avvika från teknisk krigföring och i stället ta sig an sina fiender ideologiskt, som gör att de bokar in fru Obama för att dela ut utmärkelser till en judehatande, hitlerbeundrande, terrorist-stödjande Amerika-hatare.

Läs mer av Mark Steyn här.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.