19 mars 2013

Stöld och lurendrejeri

Arlav säger med anledning av den ekonomiska situationen i Europa:
"Ansvariga för detta tillstånd är inte i första hand folket/n.
Det är politikerna som har och SKALL ha ansvaret för detta..
Man har lyckats lova och utlova mer än vad ekonomien (läs: antalet arbetande skattebetalares bidrag) tillåter!
Man har faktiskt bedragit medborgarna."


         

Arlav har kanske rätt i att det inte i första hand är folkets/väljarnas fel men det känns alltför bekvämt om man fullständigt fråntar dem eget ansvar och låter dem gömma sig bakom : "Politikerna ljög när de lovade guld och gröna skogar. Jag förstod inte det".
Det måste vara självbedrägeri eller ren elakhet. Alla vet innerst inne att "lunchen inte är gratis" - att det är någon annan som betalar.

Som väljare har man faktiskt ett moraliskt ansvar att sätta sig in i vad som pågår. Vad socialism, fascism och andra vänster-ismer har gemensamt är att de skapar grupper som de ställer mot varandra - s.k klasskamp - och indoktrinerar oss att "vissa mycket kloka människor" - måste ta beslutsfattandet ur händerna på "mindre klokt folk" - dvs. resten av oss.

En ny fras är “low information voter”, LIV (väljare utan kunskap)
Det är ett perfekt uttryck ... och tyvärr beskriver det en alltför stor del av dagens befolkning.
Många har verkligen ingen aning om vad eller vem de röstar på. Den enda fråga som är aktuell är: "Vilken av dessa kandidater kommer att ge mig de största checken?"
 Alltför många väljare använder sina röstsedlar för att ta rikedom från andra.

Intelligentian har i årtionden främjat idén om att det inte är skamligt att leva på socialbidrag. Att leva på andras pengar framställs som en "rätt" eller som en del av ett "Samhällskontrakt"
Jag kan inte dra mig till minnes att jag skrivit under ett sådant kontrakt, men det låter så präktigt.
Det vinner röster bland de lättlurade, och det är det enda som politiker i välfärdsstaten är intresserad av, och det har lett oss alla till dagens Cypern.
Regeringarnas underskott har finansierats av bankerna och när regeringarna inte kan betala tillbaka stjäl man helt enkelt från ansvarsfulla människors sparkapital. Här har vi nu en stor grupp människor som har sparat sina pengar och aldrig drömt om att de skulle få ta konsekvenserna för offentliga utgifter och skuldsättning, som bottnar i att politiker köpt röster.

Cypern kan inte trycka upp egen valuta så här i USA stjäl man på ett annat sätt.
Räntorna i USA är nära noll, så insättare får inte betalt för att banken lånar och använder deras surt förvärvade pengar.  På grund av inflationen, blir deras insättningar värda allt mindre och mindre.
Den verkliga inflationen - mätt som faktiska prishöjningar på väsentligheter - inklusive mat och bränsle - är mycket högre i USA än det officiella 2 procent. Men även om man räknar med 2 procent kommer köpkraften från de amerikanska insättarnas bankkonton att under de närmaste åren minska lika mycket som för Cyperns bank-kontoinnehavare.

Okontrollerade statliga utgifter och skulder är vägen till konkurs.  Regeringar kan inte spendera så att människor blir rika. De driver i stället människor till fattigdom. Det är dags att vända om innan det är för sent. Det är dags att demontera välfärdssamhället.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Har vi redan glömt Olafur Ragnar Grimsson, presidenten på Island? Kanske inte helt jämförbart men politikerna fick sig en läxa!

Knute sa...

Det är inte moraliskt att upprätthålla en valuta som regeringarna inte kan hantera på rätt sätt.

Dagen närmar sig, då man endast kan försvara euron med stridsvagnar. Och sedan är euron inte längre värd att försvara.

Innan det system vi lever under ger upp sina ambitioner på all makt, kommer vi att få se tanks på gatorna.

http://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2013/03/20/panserkolonne-eu/

http://www.spiegel.de/wirtschaft/europaeische-wirtschaftspolitik-zypern-abgabe-ist-ein-gau-a-889538.html

Anonym sa...

Idag kan man läsa att Folkpartiet flaggar för att vi skall ha den gemensamma valutan euro. Man undrar om det finns gränser för dumheten? Jag tycker Folkpartiet har passerat gränsen om den finns. För övrigt så tror jag att vi måste förstå att vi är med stormsteg på väg mot ett samhälle där den politiska eliten tar för sig mer och mer på de arbetande människornas bekostnad. Det måste alltid löna sig att arbeta och det måste också vara så att man själv får bestämma sitt liv. I Sverige skall staten lägga sig i både det ena och det andra. Ta detta med pappaledigheten. Det måste väl vara upp till varje familj hur de vill göra.

Berit sa...

Nigel Farage: Ta ut dina pengar från bankerna!

http://youtu.be/JMf_KwQ2Xlk

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.