04 mars 2013

USA är värre däran än Grekland

Washington hävdar att om vi skär ner på den tilltänkta ökningen, inte alltihop men en liten del av vad Staten spenderar kommer vi att återgå till kannibalism och alla skolor kommer att stängas.


Ekonomi handlar om att spendera pengar, vilket jag gör och det gör nog du som läser detta också. Staten konfiskerar pengar från oss båda och ger ut dem till höger och vänster.

Om du och jag inte handlar prylar för alla våra pengar,  sätter vi in dem på banken eftersom vi får ränta på dem där. Förutsättningarna för det är att banken i sin tur lånar ut våra pengar till folk som ....spenderar dem.

Regeringen tar våra pengar med tvång. Om den enda anledningen till denna stöld är att skapa arbetstillfällen och hjälpa upp ekonomin, skulle vi kunna göra det utan deras hjälp.
Jag kan skapa arbetstillfällen i branscher som jag gillar - inte nödvändigtvis i branscher som har gett Obama en massa kampanjbidrag. Och dessutom gillar jag inte att ge pengar till en skitstövel som spränger barn med drones.

En del av de pengar som pumpas in i ekonomin har lånats av andra länder, andra individer samt oss själva. De som tror på den keynesianska ekonomiska modellen oroar sig inte för det, eftersom de själva inte kommer att betala tillbaka.

Andra pengar som pumpas in vår ekonomi tillverkas i en byggnad i Fort Worth TX,  eller i Washington DC. Ingenting garanterar dess värde. Inte guld, inte silver. Det är bara papper.

Att ta pengar med våld är illa. Att tillverka pengar ur tomma intet är illa.  Att låna pengar är inte  nödvändigtvis dåligt, men om man använder kreditkort som 5-åringar ska betala är det fel.

Om det enda som håller vår ekonomi flytande är stöld, upplåning och förfalskning,  måste vi ompröva allt vi tror att vi vet om regeringen, ekonomi och politik.

2 Kommentarer:

Berit sa...

Hela den apokalyptiska effekten av Sequester för 2013 uppvägdes av en dags försäljning av obligationer och tryckning av pengar.

Tyler Durden på zerohedge.com

Knute sa...

Obama vill se till att alla känner hans smärta, när han surar i Ovala rummet. Vita huset meddelar att man avbryter alla offentliga visningar av presidentens hem på grund av sequestern (nedskärningarna av ökningarna av utgifterna).

"In other words, any citizens who’d already booked their turn for a tour, or children planning field trips, can eat dirt and die. Such gracelessness in defeat — a defeat the man made for himself because he came up with a plan so draconian he never thought he’d be called on it. So now we’ll all pay once more for his fecklessness."

http://gatesofvienna.net/2013/03/sequester-snit/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.