11 april 2013

Betala!

Med så många USA-stater i konkurs eller på gränsen till,  har polisens arbete nu till stor del övergått till att dra in pengar (till sina egna löner?) Det enda Staten bryr sig om är intäkter och makt och man erhåller båda genom att intensifiera hastighetskontroller.Vägkanterna i landet  kryllar av polisbilar med radarkameror.
De stoppar rutinmässigt människor utan annan anledning än att de har överskridit  en godtyckligt satt - och ofta medvetet för låg - hastighetsgräns.


Systemet bötfäller varje dag miljontals förare som uppenbarligen anses farliga och som är i besittning av ett redskap som potentiellt är lika dödligt som ett skjutvapen, men man låter dem gladeligen fortsätta att köra så länge de betalar sina böter.
Det är bara de som underlåter att betala som måste hindras från att köra.  Så länge man betalar är man OK. Det handlar bara om pengar.....och kontroll.

Kalifornien som är ekonomiskt värre däran än de flesta andra stater har sin Interstate 5 - motorvägen som är statens "aorta" och den som de flesta använder om de ska norrut från Los Angeles.  Där skär man nu guld med täljkniv.

Om man lämnar Interstate 5 finner man att inlandet domineras av stora grönsaksfarmer och småstäder som liknar Tijuana  - papperslösa Democrats, nedskräpning, skrotbilar, förorenade vattendrag - men det bryr man sig inte om - det inbringar inga pengar.
I stället fokuserar man på att sätta dit de som bara passerar genom de olika kommunerna. De gnisslar tänder och betalar, eftersom det blir dyrare att protestera och ifrågasätta och vara tvungen att komma tillbaka några månader senare för att höras inför domstol.

Man kan också åka dit om man har en telefon i handen och sitter i sin bil,  det fick
Stevens Sprigg erfara när han plockade fram en karta på sin iPhone 4 för att hitta en bättre och snabbare väg runt en trafikstockning.  Han stoppades och bötfälldes, presenterade sin sak  inför domstol men förlorade,  eftersom "det primära onda man försöker undvika är den distraktion föraren står inför när han använder sina händer på telefonen. Den distraktionen är densamma om  telefonen användes som en telefon, en GPS-navigator, en klocka eller för att skicka och ta emot textmeddelanden och e-post."
Om Spriggs i stället vecklat ut en papperskarta skulle det ha varit helt OK.

Tala om att bli Kalifornicated!

3 Kommentarer:

Olli Rein sa...

Jag kallar detta vänsternäste för Kalifånien numera.

http://petterssonsblogg.se/2013/02/23/kalifanien-har-den-storsta-befolkningsokningen-i-usa-men-ar-anda-bankrutt/

Anonym sa...

"Om Spriggs i stället vecklat ut en papperskarta skulle det ha varit helt OK. "

Mja.

Inte faesiken hade det varit ok att veckla ut en papperskarta och läsa den MEDANS man kör bil?
Eller läsa en tidning.
Eller hur!
Samma sak med att pilla på en telefon!

Jag svarar aldrig i telefonen medans jag kör bil.
Så jävelusiskt viktigt kan det väl ändå inte vara så att det inte kan dröja tills nästa stopp?

Jag hade inga som helst problem med att klara mig utan mobbe under mina första 25 år på jorden...

Sheeesh!

Ann Omym

Berit sa...

Det hade varit OK så till vida att han inte blivit bötfälld då och vad är skillnaden mellan en karta på papper och en i telefonen?
Bör det inte lämnas till föraren att själv avgöra. Dessutom, om han kom till ett trafikstopp och letade efter en omväg är det väl troligt att trafiken i det närmaste stod stilla.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.