22 april 2013

Ett test som spårade ur?

Redan 2008 skrev The Boston Globe att deltagare och åskådare i det årliga maraton-racet också ovetande deltog i en planerad katastrof. Arrangörerna har insett att dessa årliga sammankomster av hundratusentals människor presentera ett perfekt tillfälle att utvärdera ny teknik, utöva katastrofplaner, och bygga viktiga relationer mellan offentliga säkerhetsmyndigheter och den privata sektorn - en träning för polis, utryckningspersonal och räddningsmanskap.

Info från 2007 likaså.

Det finns starka skäl att anta att samma sak pågick detta år. Deltagare och åskådare beskriver hur uniformerad personal med hundar gick runt och sniffade och hur man gång på gång via högtalare lugnade de närvarande med att det bara var en drill.

Det är inte precis någon hemlighet att regeringen tidigare satt fällor för att provocera och fånga kriminella. The New York Times rapporterade om flera "dödliga terrorist-plotter" som "underlättats" av FBI, vars infiltratörer och informatörer poserade som terrorister.

En terrorist(-grupp) skulle kunna använda apparaten, som var tänkt som en övning och göra några förändringar som kunde förvandla det hela till en grym verklighet.

Detta är teorier som florerar på Internet just nu.

7 Kommentarer:

Olli Rein sa...

Och vad tror Berit själv då, ligger det något i dessa spekulativa inslagen på Internet. Har USA:s polis verkligen så farliga arbetsmetoder att de först måste prova dem på en ovetande folkskock, som kan sättas i panik, och på så vis döda tiotals till 100tals oskyldiga som trampas ned i panikens spår och skadas eller dödas. Vems är i så fall felet? Vem ska straffas, och med vad. Det här kräver utredningar, om hur det utfördes, men är det i så fall fel. Jag vet inte ens om de fick tag i flera misstänkta, vissa har väl hunnit över gränsen till Kanada och gömt sig hos släktingar eller vänner. Det här är väl om jag inte är felunderrättad en klar demokratisk övervikt i hela New Englandområdet. Det är ju inte varken stort eller särskilt tätbefolkat med undantag för Boston. Har dessa demokrater tappat något av sitt förtroende för Obama. Nu är det du som sitter inne med de lokala kunskaperna, jag har bara varit där i TV och böcker, det är inte mycket, när man behöver ta särskild hänsyn till verklighetens små detaljer, som kan vara omistliga delar av hela händelseförloppet. En sak förbryllar mig, Varför släpptes folk in med backpackers och andra väskor. Borde man inte ha som på flyget. Att all mat och dryck finns på området, och alla går genom en checkpoint och visiteras. Okey det är större här och det finns hål i gaturummet o.s.v. Men det måste skötas av de som kan området. Så kommer det att bli alltmer och det beror ju på att vi alla har släppt in fienden, istället för att mota dom i grinden eller vid gränserna mer vardagligt sagt.

Berit sa...

Amerikanerna har frivilligt röstat för obegränsad regeringsmakt, och även om tendensen startade långt före Obama visar valet av honom att miljontals dumma amerikaner röstade på den radikala vänsterns DemocratParty trots tydliga bevis på Obamas förakt för USA, hans villiga samarbete med kommunister och terrorister, och önskan att skapa en grundlagsstridig inhemsk polisstyrka med mer pengar än vad som var avsatt för försvarsdepartementet.
Jag tror att aktiviteterna runt maratonloppet var ämnat som en träning av polis och räddningsstyrkor, det finns många rapporter genom åren att det förekommit på många ställen i landet. Terrorister drog nytta av det. Aktionerna efter dådet är emellertid enormt oroväckande. Tusentals statliga och lokala poliser, sheriff-suppleanter, FBI SWAT teams, Homeland Security trupper, soldater från National Guard, genomförde en massiv hussökning - nästan inget av det följde lagen - och detta för att hitta en enda skadad tonåring! De stängde nästan en hel stad och var förmodligen beredda att börja arrestera invånare som vägrade att följa vad som liknade krigslagar.
Ditt förslag Ollie med visitering vid alla evenemang kommer nog tyvärr att bli framtiden och så har terroristerna lyckats.

Olli Rein sa...

Det måste dock tas fram bättre representanter för det republikanska partiet i nästa presidentval annars blir det åter demokraterna som med stora bidrag till de som inte kan eller inte vill arbeta. De blir ju i och med sina bidrag legaliserade på något vis. Samma sak är det ju här upp i Skandinavien och resten av Europa, undantaget Finland, Island och Baltikum och resten av Östeuropa. Så det är inte bättre här.

Berit sa...

Olli, Republicans är inte mycket bättre. Politiker verkar drabbas av en smittsam sjukdom. De strävar efter få tillräckligt många människor beroende av staten så att dessa beroende människor sedan väljer deras parti och de kan själva förbli vid makten och kontrollera regeringen (tills det hela kollapsat under sin egen tyngd).
Ingen karriärpolitiker vill rationalisera bort sig själv - att införa att varje vald person bara kan sitta, låt säga tre år, är en bit på rätt väg.
Jag skrev för en tid sedan att jag tycker att politika poster ska tillsättas genom
lottdragning


Om regeringen blev mindre och mindre påträngande kunde vi människor leva våra liv som vi väljer och tycker och åtnjuta de friheter vår konstitution har lovat oss. Vi kunde välja kapitalismen och dra nytta av vårt arbete eller vi kan välja att bo i en grotta, om det är så vi ville ha.

Knute sa...

Har bombeattentatet i Boston noget med Fredens Religion at gøre? Nej. Ikke ifølge Danmarks Radio. Faren for den slags kommer fra højre, siger DRs fromme lille bande af virkelighedsbenægtere.

http://spydet.blogspot.se/2013/04/truslen-kommer-fra-hjre.html

Knute sa...

Massachusetts guvernör Deval Patrick omfamnar imam Abdullah Faarooq som sade att anhängare måste "plocka fram pistolen och svärdet"

http://missionxp.webblogg.se/2013/april/bostondadets-guvernor-deval-patrick-och-imam-abdullah-faarooq-2.html

Knute sa...

Boston bombman misstänkt för tre mord i 2011. Två av de mördade var judar.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2013/04/boston-bombemand-mistnkt-for-tre-mord-i.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.