30 april 2013

Någon ljuger. Gissa vem...

Minst fyra tjänstemän på USA:s utrikesdepartement och CIA har anlitat advokater, eller är i färd med att göra det, eftersom de förbereder sig för att lämna känslig information om Benghazi-attackerna. De ser sig själva som informatörer och påstår att de blivit hotade av individer från Obamas administration. Det gäller speciellt information om Bengahzi. Hoten är inte "Vi kommer att döda dig", men informatörerna görs väl medvetna om att deras karriärer kommer att vara över, om de samarbetar med utredarna.

   

Vid 5:32 i videon ovan kan vi lyssna till en man från en specialgrupp som befann sig i Kroatien vid tillfället. Det skulle ha tagit 4-6 timmar för hans grupp att flyga till Benghazi men de fick aldrig order om det. Det fanns också 2 specialutbildade trupper i Tripoli, som snabbt kunde ha varit på plats.

"Att ifrågasätta politiker är farligt" säger mannen som vill vara anonym.
Förhoppningsvis kommer vi att få svar, eftersom vissa av de statliga funktionärerna och CIA verkar vara redo att vittna oavsett hur de pressas.

Det verkar också som amerikaner i allmänhet nu är räddare för regeringen än för terrorister. För första gången sedan den ursprungliga 9/11-attacken är amerikaner, enligt ett par av de senaste opinionsmätningarna, mer rädda för att regeringen kommer att ta ifrån oss konstitutionella rättigheter än att de misslyckas med att göra tillvaron säker.

Även i kölvattnet av Marathon-bombningen i Boston visar opinionsundersökningarna att amerikaner är tveksamma till att ge upp ytterligare friheter och rättigheter i utbyte för ökad "säkerhet...

Department of Homeland security (DHS) har funnits ganska länge. Det är bara uniformerna och språket som ändrats.

   

1 Kommentarer:

Knute sa...

Här släpper Obama loss – skämtar (?) om att han är en "muslimsk socialist"

– När jag ser mig i spegeln i dag måste jag erkänna att jag inte längre är den stöddiga unga muslimska socialist som jag brukade vara.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/skamtsam-obama-pa-journalistmiddag_8128118.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.