24 april 2013

TEA-party

         

Bloggen Petterssons Gör Skillnad hade ett radioinslag häromdagen med en värd för programmet som kallar sig Täppas. Det är deprimerande när Täppas får mig att inse hur dum genomsnittsmänniskan är... och verkligen skrämmande när man sedan inser att 50% är ändå dummare...

Inslaget handlade om bristen på demokrati i länder som domineras av islam och Karin, damen som ringde, fick denne Täppas att framstå som en fullständig idiot.
Svenskar i allmänhet är ganska väl informerade om vad som pågår i USA, men förmodligen på grund av den socialistiska, ateistiska inriktningen i Sverige, som pågått i ett par generationer nu, förlöjligar och överdriver den svenska pressen avsiktligt allt amerikanskt som kan tyckas härröra från en kristen värdegrund.

Mot slutet av radioinslaget kallar både Karin och Täppas den amerikanska Tea-partyrörelsen för extrem och religiöst fundamentalistisk så det är på sin plats att jag presenterar vad den står för.

TEA står för Taxed Enough Already (beskattade tillräckligt redan).
Det är i grunden en populistisk konservativ republikansk rörelse, där medlemmarna uttrycker ett stort missnöje med den nuvarande ökningen av statlig reglering, utgifter och skatter. De anser att regeringens politik främjar dessa typer av program och bryter mot amerikanska medborgares personliga friheter. De stöder de konstitutionella rättigheterna där individen har rätta att söka lycka, hälsa, och naturligtvis, rikedom.
Huvudinriktningen i Tea Party är att främja en god ledning och medborgarnas välfärd.
Deras politik bygger på tron att minskad statlig inblandning i marknaden fungerar bättre för ekonomin. De hävdar vidare att den mest effektiva sporren för ekonomisk tillväxt är den fria marknaden.
Nationens budget måste balanseras, Tea-partymedlemmar uppmuntrar frisk kapitalism och minimal statlig inblandning. Och slutligen, Tea Party- förespråkarna anser att det är olagligt att genomföra bailout och stimulans-planer.

Vad är så extremt och fundamentalistiskt religiöst i detta?

4 Kommentarer:

Ms Maggi sa...

Tack för det! Har gått och retat mig i flera dagar nu, på denna missuppfattning, från den annars så kloka Kerstin i Täppas(hjärndöd) program. Tack!

Anonym sa...

Hej Berit, Täppas Fogelberg är en känd figur i Sverige, han är i 60 års ålder och prototyp av en svensk redaktionell flumradikal. Din berättelse förvånar ingen som känner karln. Titta i den svenska Wikipedia

/ Nick

Anonym sa...

Degenereringen har numera gått så långt att man inte "gitter" att reagera på Fogelbergs alla floskler. Tråkigt och sant när vi ser till resultatet.

Berit sa...

Har han verkligen lyssnare?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.