24 maj 2013

Bara för skojs skull

 Gissa vilken händelse som är dokumenterad här

  

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Övergången till högertrafik 1967,men då var jag bara två år gammal,så något eget minne av händelsen har jag icke.

Tomas

Anonym sa...

Måste vara då Sverige gick från vänstertrafik till högertrafik, infördes mot folkviljan, men så är det jo i detta landet!

Jacobssons tankar sa...

3/9-67

Berit sa...

Alldeles riktigt, det var övergången till högertrafik.

En god vän skickade bilden till mig med texten: "Minns du?"vilket fick mig att tänka på tillit.

Varje gång vi går ut genom dörren eller ger oss ut på vägen - till fots, på cykel, i bil - är det en handling av tro och tillit. Till väldigt hög grad, måste vi lita på att andra människor följer reglerna. Visst, vi försöker alltid hålla ett öga på dem som bortser från trafikreglerna, men om vi verkligen trodde att ingen skulle spela med, skulle vi förmodligen inte våga gå ut.
Nästan alla våra trafiklkontrollsystem är antingen ljus eller färg, eller andra liknande "symboliska" anordningar. Vi litar på andra och de litar på oss. Litar på att vi alla handlar i vårt eget bästa intresse, eftersom vi inte vill bli skadade. I genomsnitt placerar vi våra liv i händerna på hundratals, om inte tusentals totala främlingar .... Anledningen till att jag är vid liv och kan skriva detta beror på att ingen har passerat mittlinjen, eller kört mot rött ljus, eller någon av de många andra saker som de lätt kunde ha gjort om de inte varit aktsamma om sitt eget liv

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag gissade på Norrmalmstorgsdramat eftersom det är 40 år sedan i år. Men jag hade tydligen fel.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.