03 maj 2013

Klimatets domedagsprofeter blir avklädda

Som i en religiös sekt har de som kallar sig ”klimatforskare” lyckats inbilla ”beslutsfattarna” att om klimat kan man bara tala med ”klimatforskare”. Därför har det hittills allid varit troende domedagsprofeter, som bjudits in till radio och TV, för att predika om synden att bränna olja och kol, vilket leder till katastrofal värme för planeten. Och den måste vi ju rädda.

Riksdagens tongivande ledamöter tycks inte ha hört några andra, eftersom de är överens om att Sverige skall bli ett föredöme på vägen mot nollutsläpp i kampen för ”civilisationens överlevnad”.

Men vår marsmånad var den kallaste på 26 år. Östersjöns istäcke fortsatte att växa längre in i mars än någonsin uppmätt. Och tidningarna har faktiskt haft notiser om att klimatet inte blivit varmare på 17 år. 

Även riksdagsledamöter bör idag inse att de måste lyssna till andra forskare. Astronomer, fysiker, geologer och många andra vetenskapsmän har djupgående kunskap med bäring på klimatet. Andra politiska församlingar har bjudit in sådana, senast Senaten i delstaten Washington. Där gav professor emeritus Don Easterbrook från Western Washington University en lektion om klimatet den 26/3.

Han inledde med skarp kritik av medias vilseledande rapportering och den politisering som vetenskapen om klimatet undergått. Som exempel hänvisade han till gröna aktivisters ständiga larm om försvinnande snötäcken i staten Washington, vilket media villigt återgivit. Han redovisade fakta: Under 20 år före 1996 var snömängderna måttliga, men därefter har de varit normala och i flera fall rekordhöga. Det har aktivister och media inte rapporterat.

Profeternas påstående att det senaste decenniet varit det varmaste i historien är helt enkelt inte sant. Det var varmare på 30-talet men dess data har man ”justerat” i datamodellerna. Dessutom visar en borrkärna från isen på Grönland att under de senaste 11.000 åren har det nästan jämt varit betydligt varmare än nu. Det är mest troligt att vi nu går mot en kall period.

Polarisarna växer och isbjörnarna mår bra. Haven stiger inte nämnvärt. Koldioxiden är en spårgas med så låg halt i atmosfären att man inte kan vänta sig att den kan göra något märkbart överhuvudtaget.

Han veritabelt krossade alla argument för en kommande uppvärmning. De bygger på datormodeller, som man matat med manipulerade data. De senaste 17 årens verklighet visar att de är totalt värdelösa.

Lika intressant är vad som hände efteråt. Ett dussin ansvarskännande tidigare kollegor till Easterbrook ville förstås rädda institutionens heder och publicerade genast en artikel i ”Bellingham Herald”, den lokala tidningen. I en överlägsen ton förklarar de att den gamle professorn nog inte visste vad han talade om. Han hade inte skrivit några vetenskapliga rapporter i ämnet, som blivit publicerade i de viktiga facktidskrifterna. Själva instämde de helt med den ”breda konsensus” som råder bland klimatforskare grundad på den ”överväldigande” massan av vetenskaplig litteratur i ämnet, d.v.s. det pågår en mycket påtaglig uppvärmning och den primära orsaken därtill är människans användning av fossila bränslen.

Vi som följer med vet ju att de mest ansedda tidskrifterna vägrar att ta in något som helst material som motsäger uppvärmningen.

Typiskt är att tidningen vägrade att införa ett svar från dr. David Deming, University of Oklahoma med ursäkten att de inte tar in manus från utsocknes. Han påpekade att kollegorna inte redovisade en enda faktisk invändning. Deras tro att något är korrekt bara för att ”rätt” tidskrift publicerat det är rent nonsens. Tron på ”konsensus” är motbevisad i varje steg av den vetenskapliga utvecklingen. Det är oftast enskilda genier som fört vetenskapen framåt, inte kollektiv.

Du som läser, skriv till din riksdagsledamot och kräv att även den svenska Riksdagen ordnar en hearing om klimatet, så att ”beslutsfattarna” får klart för sig att hypotesen om koldioxiden faktiskt kan var en ren bluff.

Länkar:

http://www.americanthinker.com/2013/04/the_snows_of_rainier.html
http://nwgeology.wordpress.com/2013/03/31/climate-change-wwu-geology-refutes-don-easterbrook/
http://wattsupwiththat.com/2013/04/08/rebuttal-to-the-attack-on-dr-don-easterbrook/

6 Kommentarer:

Knute sa...

Fortfarande är det så att de flesta vetenskapsmän anser att klimatförändringar är människoskapade. Om man tvivlar på det, är jorden alltså inte rund och vi härstammar inte från aporna, säger de.
Det var inte så länge sen majoriteten av vetenskapsmän avvisade teorin om Big Bang. Endera dagen får de ge sig i detta fallet också.

Anonym sa...

Knute
Det där argumentet om att "de flesta vetenskapsmännen anser" är verkligt dåligt. För det första kräver detta - för att de skall ha någon bäring - att alla världens vetenskapsmän har satt sig in i frågan. Det har de inte. För det andra kräver det att man har frågat alla världens vetenskapsmän om deras inställning. Det finns ingen sådan undersökning, så det har man inte heller gjort. För det tredje är det inte sant: I alla debatter om klimatet delar vetenskapsmännen upp sig i ungefär två lika stora grupper - för eller emot. Som i alla andra vetenskapliga kontroverser. Det är bara det att i denna kontrovers så vill den ena sidan att den andra skall förhindras att yttra sig och vissa vill t.o.m. att det skall kriminaliseras att uttrycka en avvikande åsikt.
Och förklaringen till detta är att de som vill förbjuda andra åsikter och kletar på sina motståndare olika epitet har så enormt dåliga vetenskapliga argument att de inte klarar en öppen debatt.
/SB

Ann-Marie sa...

Och USA har haft den kallaste våren i mannaminne, så vart fasen tog den globala uppvärmningen vägen?!

Anonym sa...

Klimatet har under årtusenden växlat hit och dit. Både kallare och varmare perioder. Läste för några år sedan en intressant artikel om hur trädgränsen i de nordiska länderna har växlat.
Enare träsk i Finland är en mycket djup kall sjö. Där har man hittat välbevarade stockar som är daterade vara 800 år gamla.
Alltså har de varit skog ovanför den nuvarande trädgränsen, vilket innebär en varmare klimat under en lång period då.

Berit sa...

Jag lärde mig om träden i Enare träsk i den svenska skolan när jag var ung men lär man ut det numera? Undervisas svenska skolbarn om uppvärmningen under medeltiden?

Knute sa...

Global Cooling on Horizon

It's been an exceptionally cold April throughout much of the country. It's also brought record levels of snow to some areas from Minnesota to Colorado.

Russians scientists say the Earth may be headed for a period of global cooling and it could last 200 to 250 years.

The Voice of Russia reports that belief comes from scientists at an observatory in Saint Petersburg.

They say the sun is heading into a less-active cycle that will affect different aspects of the climate on Earth and over time could lead to cooler average temperatures.

Joe Bastardi, chief forecaster at WeatherBell, says the change to cooling is already here.

"We are definitely going to continue the global cooling trend that began four years ago," he said.

What if global cooling really is the next trend in the climate? Bastardi says "that's far worse than global warming" because among other things, it's harder for plants and crops to grow when it's colder.

http://www.cbn.com/cbnnews/healthscience/2013/April/Russian-Scientists-Global-Cooling-on-Horizon-/

http://hodja.wordpress.com/2013/05/06/afloses-den-globale-opvarmning-af-den-globale-istid/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.