27 maj 2013

Kommer vår civilisation att försvinna?

 

Om man vill att folk att uppföra sig som folk, måste man först ställa krav på dem.

Den första gången Väst inte stod emot vansinnet, som förkunnades av anhängare av islam, utan istället försökte blidka dem - det var då hela den västerländska civilisationen gav en blank check till barbarerna och lät dem förstå att de kunde göra vad de ville och komma undan med det.
Vi måste inse att den typ av våldsamheter vi ser runt om i världen, inte beror på att muslimer hållit tyst och försökt smyga med det - utan att vi har misslyckats med att utmana och besegra den ideologi som driver dem.

Det är verkligen på tiden att vi vågar inse,  att vi är låsta i en kamp och att den kampen handlar om islam själv. Och vi kan inte förvänta oss att någon ska kämpa för vår räkning.

Kritik av islam har under de senaste åren uppfattats som förolämpning och resulterat i en massa globala protester, som vandalisering av ambassader, bränder av symboler och byggnader, bojkotter och dödsfall.
Under nästan två decennier har vi tillåtit budskapet om politisk islam att stå oemotsagt i västvärlden och låtit dem predika separation och konfrontation.

Islam skiljer inte på religion och Stat. Islam är Staten.
De ser staten som ett instrument i händerna på den härskande makten för att införa en viss världsbild på resten av samhället. De insisterar därför på att den islamiska staten bör ges makt och skyldighet att införa islamisk lag för alla.

Det är inte konstigt att islam och islamism verkar mer och mer synonyma.
Självklart finns det anständiga, moraliska och civiliserade muslimer men de har tystats av rädsla.
Vi gör varken den muslimska världen eller västvärlden en tjänst genom att bete oss som om deras ilska är så skrämmande att vi måste undvika den till varje pris.
Vi har blivit itutade att vi ska stryka medhårs och falla undan för deras ilska men som ni ser hjälper det inte. De kommer att fortsätta att hota allt vi håller kärt och förr eller senare kommer vi att gå under - oavsett hur moraliska vi är eller hur mycket återhållsamhet vi visar inför provokationer. Moralisk dygd och helgonlik återhållsamhet kommer inte att vinna den här konflikten.

Sårbarheten inom den västerländska kulturen har effektivt använts för att optimera islams egna religiösa, politiska, psykologiska och militära mål. Och de har varit framgångsrika just därför att de har samma filosofiska och etiska mål som den politiska vänstern i Europa och Amerika.
De vill införa sin egen version av Utopia på resten av oss och det är det lim som binder dem samman. Vi kan frivilligt foga oss annars kommer de att ta till tvångsåtgärder - inklusive våld och terrorism - för att vi ska dyrka samma saker som de gör. Vänstern gör det för vår eget "bästa", Islam gör det för Allah .

Ska vi låtsas att vi inte hör dem? Ska vi fortsätta att våndas över våra egna brister och ursäkta att de fortsätter att utplåna oss?

Vad ska civilisationens svar vara?

10 Kommentarer:

Errbe sa...

Bra talat ! !

Men hur skall vi våga säga något högt, när vi har en polis med instruktioner att stå still bredvid upploppens våldsamheter, för att "inte provocera" ?

Anonym sa...

Utmärkt skrivet. Vi måste börja tala med varandra om hur farlig islam är. Vi hör ibland människor säga att alla muslimer är inte islamister. Nej, kanske det men de råkar illa ut av sina egna om de inte bekänner sig till islam. Vi kristna dödar inte varandra om någon säger att jag är ateist, som ett exempel. Det som är egendomligast av allt i Sverige är att vänsterns kvinnor aldrig säger något om den kvinnosyn som arabvärlden har.

Berit sa...

En av mina vänner säger:
"Revolution kan man inte rösta sig till eller köpa - det kan man bara vara en del av. Om frihetens fackla inte brinner i ditt hjärta finns den ingenstans."

Pica pica sa...

Jag skulle önska att fler svenskar tog sig tid att läsa Koranen och hadhiterna. Men du måste också diskutera med olika muslimer för att få en insikt i hur det ska tolkas. I de flesta fall blir en normalbegåvad människa rädd och tänker att ingen kan tro eller leva efter detta.

Men det gör de!

När svenska politiker och deras poliser daltar och viker sig för minsta pip då tänker de: aha jag hade rätt och svennarna är veka och fega. Nästa gång hotar och skriker de högre och får mer.

Knute sa...

Brann­stif­tel­sene i Stock­holm har i hel­gen spredt seg til hele lan­det, helt ned til Lyse­kil, en liten plass med 8.000 men­nes­ker. Der ble kom­mu­nens hjemme­tje­neste­bi­ler satt i brann.

Aft­on­bla­det for­sø­ker å sette eldre­sex øverst. Bran­nene må ikke over­døve det offi­si­elle Sverige. Men det er vans­ke­lig å skjule at det er det offi­si­elle Sve­rige som brenner.

I Solna tente noen på en barne­have. Det var en så stor brann at naboer våk­net og gikk ut på gaten. Hva ten­ker de når de står og ser at noen bren­ner ned barnehaver?

Tafatt­he­ten pre­ger det offi­si­elle Sve­rige. Det er for mye å ta inn at inn­vand­rer­ung­dom­men bren­ner ned lan­det de er kom­met til, og gjør det med jubel.

Ung­dom­men ser ut til å ha fått sma­ken på ødeleg­gel­sene, etter mot­toet: jo verre, jo bedre. Det kan se ut som om Sve­rige går en varm som­mer i møte.

http://www.document.no/2013/05/barnehave-satt-i-brann-hjemmetenesten-satt-i-brann/

Knute sa...

Vi vänjer oss vid att det oundvikligen inträffar islamistisk terrorism, och vi är bra på att inte låta detta färga vår syn på islam. Islamistisk terror är en del av livet, som trafikolyckor.

http://www.document.no/2013/05/en-uholdbar-asymmetri/

Knute sa...

Om Sverige och Säpo letar tillräckligt noga, kommer de säkert att hitta några centrala aktörer som har iscensatt det. Moskéerna i förorterna borde vara det logiska stället att börja, en moské är som kommandobrygga och eldledningscentral på ett krigsfartyg och skräddarsydd för att styra en gerilla.

http://snaphanen.dk/2013/05/24/they-dont-want-to-integrate/

Anonym sa...

Tack Berit för ett rakt budskap, det är en lättnad varje gång man ser att någon annan uppfattar verkligheten på samma sätt som jag. I övrigt vill jag citera en stor skylt i barack 10 i Auschwitz: Den som inte lärt sig från historien kommer att uppleva den igen. På 1930-talet, Weimarrepubliken drabbades av terror och kuppförsök från kommunistiska miliser. Rädslan för kommunismen importerad från Sovjetunionen blev så stor att tyska väljare gav makten till en viss person. Resten är allmän kännedom. Jag hoppas att Europas frontalkrock med islam inte löses på liknande sätt.
/ Nick

Berit sa...

Den "hänsynslösa machokultur" från vilka dessa förövare kommer"känner inga nationella gränser," och trivs särskilt bra på platser där den inte möter något betydande motstånd.
Redaktörerna för Jyllands-Posten påpekar klokt och vältaligt att det gör Sverige mer än andra nationer, till "ett paradis för våldets maskerade män som, i skydd av natten med våld och med medias klagomål om polisbrutalitet, kan se sin vilja förverkligas och, hus för hus, månad för månad, gäng efter gäng, visar vem som bestämmer, medan Sverige sover. "Det är dags, uppmanade redaktörerna, för Sverige att vakna.

De har rätt. Men håll inte andan. Sverige sover faktiskt väldigt djupt och dess drömmar är långt sötare än den verklighet som man vägrar att vakna upp till.

http://frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/theyll-take-sweden/

Knute sa...

“Ett helt decennium efter de dödliga islamiska attackerna 2001 har USA en president, Barack Hussein Obama, som i sitt ökända Kairotal sade att han anser att det är hans jobb att bekämpa negativa åsikter om islam varhelst de förekommer. En jämförbar situation skulle vara ett uttalande av presidenten i USA ett decennium efter den japanska attacken på Pearl Harbor att han ansåg det som sin plikt som USA:s president att bekämpa negativa åsikter om Imperial Japan eller Nazityskland oavsett var de kan finnas i världen. Detta skulle ha setts som ett tecken på nederlag och underkastelse av utomstående och rättmätigt så.

Obama var i detta fall tyvärr en man som håller sitt ord. De jihadister från terrornätverket al-Qaida som genomförde 11 september-attackerna 2001 i USA var en del anhängare av den islamiska ideologen Sayyid Qutb, som var ledare för Muslimska brödraskapet i Egypten. Tio år senare hjälpte Obama-administrationen i USA Muslimska brödraskapets regim till makten i Egypten och knivhögg en lojal allierad, Hosni Mubarak, i ryggen.”

- A European Spring by Fjordman

http://missionxp.webblogg.se/2013/may/fjordman-en-europeisk-var-2.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.