12 maj 2013

Mors Dag

          

I dag visar de flesta i USA hur mycket de älskar och uppskattar sina mödrar.
Mors Dag firas i många länder i världen fast inte alltid på samma dag.

Rätttrogna muslimer firar emellertid inte denna dag eftersom det inte har påbjudits av profeten och att göra så vore att imitera "kuffaar" (agera för att likna en icke-troende)

Ingen kultur kan helhjärtat fira Mors Dag om man inte respekterar kvinnor.

Varje dag informeras vi om våldet mellan muslimska grupper, men inte särskilt mycket om den grupp som dagligen utsätts för våld, nämligen muslimska kvinnor.
I delar av Afghanistan där radikala islam fortfarande härskar, betraktas 15-åriga pojkar som män och 9-åriga flickor är kvinnor, vilket betyder att de kan dömas som vuxna i kriminalfall, i vissa fall till döden, i andra fall till stening. Äktenskapsåldern för flickor är 13 år men en far kan tvinga flickan att gifta sig tidigare samt att genomgå könsorgansstympning. Män har rätt att slå sina kvinnor men inte i ansiktet.

En kvinnas vittnesmål är bara värd hälften av en mans och en mamma kan inte agera som förmyndare för sina barn, bestämma var de ska bo, resa med dem på egen hand eller bestämma om sjukvård.
Män kan utan anledning skilja sig samt också praktisera polygami. Kvinnor får inte rösta eller delta i politisk debatt. De ärver bara hälften så mycket som en man och om maken dör barnlös går hela boet till hans familj.
I Afghanistan och Irak spränger man skolor för att skrämma bort flickorna från undervisning och USAs militär rapporterar rutinmässigt om våld och terror mot kvinnor

Detta är bara några få exempel på hur kvinnor behandlas av radikala islam och nästan alla fall ignoreras av pressen.

Muslimska kvinnor i USA och andra västerländska nationer låter sig ofta utnyttjas för att rentvå islams image, som den presenteras för allmänheten i stort. Dessa kvinnor säger ofta att de har samma rättigheter och respekt som en man och att islam ger dem samma friheter som män har.
 Visst, men vad vi måste komma ihåg är att kvinnorna säger detta samtidigt som de lever i USA, eller någon annan västerländsk nation. Naturligtvis respekteras deras rättigheter. De lever i ett samhälle där den sortens beteende, som många muslimska män visar mot kvinnor i muslimska länder inte tolereras här. I väst avskräcker både lag och folkopinionen sådana aktiviteter som hustrumisshandel och äktenskap med minderåriga flickor.
 Samhället ifrågasätter en man som tvingar sin fru att gömma sig bakok tygsjok och stanna inne i huset om han inte var med henne. Vi förstår eller accepterar inte att kvinnor ska ha en sämre rättslig och moralisk status än män. I väst har islam inget annat val än att respektera kvinnors rättigheter om de vill undvika allmänhetens ilska.

Men jag undrar vad dessa muslimska kvinnor skulle säga eller tänka om de försökte inta samma attityd i Pakistan eller Iran eller Saudiarabien?

Detta betyder naturligtvis inte att varje muslimsk man slår sin fru, eller vill tvinga henne att gömma sig för världen. Inte heller betyder det att muslimska kvinnor överallt lider pga. de hemska förhållanden som traditionella islamiska stater påtvingar dem.
 Många muslimska kvinnor, särskilt i västvärlden, men även i några av de mer sekulära muslimska länder som Turkiet och Indonesien, åtnjuter viss grad av personlig frihet och politisk frihet. Poängen är dock att det strängt ortodoxa islam följer den lära jag illustrerar i exemplen ovan och det gör återuppståendet av militanta, ortodoxa islam i både Mellanöstern och västvärlden en fara för rättigheter och respekt för kvinnor.

2 Kommentarer:

Knute sa...

“Pedofili, våldtäkt och våld i hemmet är produkter av sekularism och demokrati", säger några burkakvinnor i en video.

Hodja: "Disse herrefolks-kvinder har helt åbenbart ikke læst koranen – og hvad bestiller de egentlig her i Vesten, når de afskyr os så meget."

Koranens verser och Hadith (den nedtecknade islamiska traditionen) bevisar faktiskt att pedofili, våldtäkt och våld i hemmet alla(h) är produkter av islam.

http://hodja.wordpress.com/2013/05/13/paedofili-voldtaegt-og-hjemlig-vold-skyldes-saekularisme-og-demokrati/

Anonym sa...

Berit, här kommer Ruth Bader Ginsburgs otroliga synpunkter:http://townhall.com/news/politics-elections/2013/05/11/ginsburg-says-roe-gave-abortion-opponents-target-n1593168

Ruth Bader Ginsburg once stated she thought the landmark Roe v. Wade decision on abortion was predicated on the Supreme Court majority's desire to diminish “populations that we don’t want to have too many of.”
This is why Margret Sanger, Planned Parenthood's founder, established the organization and fought for abortion rights, it's called eugenics. Liberal/progressives ascribe to this line of thinking as a way to control the masses. This line of thinking is what prompted the 1930's German National Socialist Party's persecution of the Jews and gypsies.
How many must perish and for how long before we learn not to listen to these control freaks? When will we relegate them to the trash bin of history to be heard from nevermore?
Hälsn/SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.