15 maj 2013

Och näsan bara växer..Det är i stort bara två olika sätt som står till buds för presidenter när det gäller att hantera skandaler och Obama försöker bolla med båda.

Han intar rollen av ledare, erkänner att fel (misstag!) har begåtts och lovar att gå till botten med det - rättvisa kommer att skipas och de skyldiga straffas.

Detta verkar vara vad Obama försöker göra när det gäller IRS-skandalen.

Den andra metoden är att gömma huvudet i busken, hävda att inget fel har begåtts, att hela historien är överdriven och skylla på någon annan.

Det är Obamas ställningstagande när det gäller Benghazi.

Washington Posts Fact Checker ger Obama fyra Pinocchios, (det sämsta betyg man kan få) för att han nu hävdar att han kallat den dödliga attacken "en akt av terrorism" redan från början.
Förra veckan blev vi upplysta om att CIAs redogörelse för händelsen skrevs om och tillrättalades 11 gånger på befallning av Utrikesdepartementet och White House och man tog bort alla referenser till "terrorism".

Det är svårt för Obama att krångla sig ur att han lät ambassadör Susan Rice uppträda i 5 söndags-shower och skylla hela händelsen på en video - men att gömma sig fungerar inte heller.

Men det räcker inte med dessa två skandaler -nu har man retat upp media och spottat i deras frukostvälling. Det framgår att Obamas DOJ (Department of Justice) i hemlighet har lagt beslag på dokument från telefonsamtal (arbete, hem och mobil) från AP- reportrar, med potentiellt hundratals drabbade reportrar.
Allt som allt har regeringen tagit telefonlistor från mer än 20 separata telefonlinjer som tilldelats AP och dess journalister i april och maj 2012. Det exakta antalet journalister som använde telefonlinjer under denna period är okänt, men mer än 100 journalister arbetar i kontor där listor beslagtogs och de berör regeringens arbete samt andra frågor.

Till och med Rep. Charlie Rangel (D-N.Y) ifrågasätter detta:

"Jag tror att detta bara är början ... presidenten måste träda fram och berätta varför han inte varnade pressen att man gjorde detta och varför han inte har upplyst Amerika, inklusive mig, att det var en nationell säkerhetsfråga."

Börjar råttorna lämna skeppet?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.