03 maj 2013

Okunnigt om Ungern

En krönikör i SvD påstår att ”det öppet främlingsfientliga, stöveltrampande partiet Jobbik brunfärgat debatten i flera år”. Det kan ifrågasättas om Jobbik är brunfärgat, och i övrigt tar han helt fel. Varken Ungerns regering eller folk i allmänhet böjer sig för detta islamvänliga och Israelfientliga parti. Ett parti som påminner en hel del om den svenska vänstern. Raka motsatsen till Sverigedemokraterna.

Var klämmer skon? Varför fortsätter västmedia sin hetsjakt på Ungern? Orsaken är att samtidigt som de har minskat skatter och krympt många ministerier, har det konservativa regeringspartiet Fidesz också orsakat turbulens i Europa. Partiet plågar ständigt de som ljuger om sin politik i Bryssel, till exempel EUSSR:s despot Herman Van Rompuy (bilden).

”Kort uttryckt kan man säga att frihetlig socialkonservatism och nationalism är norm i Ungern och den svenska fåran av genus och mångkulturalism får man leta efter sympati för,” säger före detta SD-toppen Erik Almqvist som har emigrerat till Ungern.

”När jag i samband med riksdagsutträdet blev av med SÄPO:s personskydd och insåg att jag idag har en markant hotbild från subkulturella grupper, bestämde jag mig för att lämna Lund för Budapest.”

Undrar om han kan ha blivit inspirerad av den här bloggen? Som jag skrev för några år sedan: ”Nu när vår kontinent förvandlas till Eurabia återstår snart bara Ungern som en normal europeisk demokrati.”

Smygkommunisterna i Sveriges television visar konstant upp sina rödgröna hånflin. I Ungern upplyser man ärligt tittarna om när det är politisk reklam och att den är betald. Det gör man inte i Sveriges sosse-tv. Det är tankeväckande att ett före detta kommunistiskt land som Ungern undviker mygel och korruption i politiken medan vi har statligt partistöd och kommunistindoktrinering.

Om det vore som i Amerika där man valde Obama för att han är snygg, skulle säkert européerna föredragit Ungerns premiärminister (bilden) framför Rompuy.

Det påminner mig om en en annan artikel i SvD. En politiskt überkorrekt dam hade begått ett besök i Budapest. Först berättar hon att hon inte gillar lever. Jaha, Ungern som har världens bästa mat, närproducerad och välkryddad. Vad är det för fel på lever, massor av järn som är bra för blodet. Tungmetaller? Ät kycklinglever då, en kyckling hinner knappast samla några tungmetaller i sin lilla lever under sin korta livstid. Inte heller en gris.

Hon påstår att antisemitism och konspirationsteorier frodas i Ungern. Knappast mer än i Sverige och Norge där politiker och journalister svalt islamisternas bete och ständigt hetsar mot Israel. Bor det inte judar i Israel? För övrigt vågar väl snart inte en jude i Sverige avslöja sin tillhörighet av rädsla för att få muslimer och vänsteraktivister efter sig. Tänk på demonstrationen mot tennismatchen i Malmö där deltagarnas slagord var ”Khaybar, khaybar ya Yahud”, gör som Muhammed i Medina och döda och fördriv judar.

Detta till skillnad från Budapest där det finns judiska affärer som heter Haifa och som har världens näst största synagoga (den i New York är störst). Där människor kan gå trygga utan rädsla för att bli rånade eller våldtagna.

Romernas situation då? Deras problem beror på fattigdom, inte diskriminering. Ekonomiska kriser medför inte automatiskt att folkgrupper utses till syndabockar. Ungrarna är individualister (se bara på arkitekturen!) och skulle aldrig få för sig att marschera i takt som tyskarna gjorde på 1930-talet. För övrigt finns både judiska och zigenska företrädare från Fidesz i EU-parlamentet.

Som premiärminister Viktor Orbán säger, "Vi behöver ingen muslimsk invandring, vi har redan en stor arbetskraftsreserv som behöver integreras", alltså romer/zigenare.

Anklagelser om xenofobi och rasism haglar i västliga medias rapportering från Centraleuropa. Vad med att se bjälken i sitt eget öga, den importerade antisemitismen och rasismen mot icke-muslimer? Hur kul är det för svenskar att förlora sitt land men att få veta att det inte är politiskt korrekt att försvara sig? I Ungern säger man till en arabisk man: du gjorde flickan med barn men du får inget uppehållstillstånd. Inte heller din mamma, pappa, systrar, bröder och kusiner.

Svenska media har aldrig riktigt förlåtit ungrarna för att de kastade av sig kommunismens ok. Svenskarna verkar ju behöva en fattig kusin som de kan spegla sig i och alltjämt kunna säga till sig själva att man lever i det bästa landet på jorden.

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Damen ifråga är knappast trovärdig än mindre läsvärd. Hon använder rasism som förevändning för sin agitation om socialisterna i Amerikas förträfflighet!
SU

Anonym sa...

som vanligt när det gäller Ungern så är allt svart och vitt, antingen så stödjer man Fidesz eller inte, jag har knappt sett ett enda inlägg i debatten om Ungern som är saklig och nyansierad, själv är jag bördig från Ungern och följer nästan varje dag det som sker i Ungern jag är även socialist men kan ändå säga att delar av politken i Ungern är på väg åt rätt håll medan andra delar går bakåt och det som går bakåt är främst den demokratiska processen. jag är ganska så trött på alla proffstyckare som de senaste åren har tyckt till om Ungern utan att ha tagit reda på fakta och då menar jag fakta från alla sidor och oberoende fakta
Lennart

Arlav sa...

"Svenskarna verkar ju behöva en fattig kusin som de kan spegla sig i"
..för att inte tala om att jämföra sig med..
För några decennier sen jämförde vi oss med civiliserade länder som t ex Schweiz.
Såg igår på stats-TV ett inslag där en sosse i ett tal på 1:a maj jämförde Sverige med....tadaaa.. Bangladesh!
SÅ djupt har landet Sverige sjunkit.

Knute sa...

Igår demonstrerade det judefientliga partiet Jobbik mot Judiska världskongressens möte i Budapest. Men en magyar är aldrig svarslös, premiärminister Viktor Orbán sa ifrån:
”Nolltolerans mot antisemitism råder i Ungern”.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/hogerextrema-motte-judisk-kongress_8147060.svd

Ungern saknar tyvärr ett normalt invandrings- och islamkritiskt parti. Jobbik är inget alternativ, de är helt blinda för faran från islam. I likhet med den svenska rödbruna vänstern har de fått judar och Israel på hjärnan och har därför lierat sig med diverse radikala grupper i den islamiska världen. Skillnaden är att i Sverige har vi dessa grupper här hemma också, medan Ungern hittills har varit ganska förskonat.

Jobbiks världsbild är totalt utan förankring med verkligheten. Det verkliga hotet är radikal islam som ser Israels förstörelse som något som fullbordar Koranens religiösa budskap. Ett hot som påverkar inte bara Israel, utan även Västvärlden och världen i stort.

Knute sa...

Det är något besynnerligt med de snabbt växande europeiska “krypto-fascistiska” rörelserna. De har alla samma nationalistiska och anti-kapitalistiska retorik. De hatar alla de två Satan från Irans propaganda, Israel och USA.

De använder mystiska namn - Gyllene Gryning, Rött och Svart, Fem Stjärnor. Deras favoritledare Beppe Grillo imiterar Mussolini så ofta han får en chans. Mest egendomligt är att alla dessa “nationalistiska” rörelser inte har ett ont ord att säga om att 50 miljoner muslimer nu befolkar huvudstäderna i Europa.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2013/05/beppe-grillo-fascister-og-islam.html

http://www.americanthinker.com/2013/05/europes_new_crypto_cults_dont_hate_islam.html

Knute sa...

Clownen Beppe har nu sina egna källor av pengar och ideologi, som leder direkt till Teheran. Han hatar judarna, och hans hemsida nämner "judar" 2.500 gånger och "Iran" 2.500 gånger och han prisar Islamic Development Bank som lånar ut pengar utan ränta, säger han och precis som Il Duce vill han nationalisera bankerna.

http://everykindapeople.blogspot.se/2013/03/euro-socialism-och-den-fascistiska.html

Knute sa...

Antisemittisme skal aldri unnskyldes, men det er legitimt å lete etter forklaringer. Paul Gottfried, som selv er jødisk og dessuten har ungarske røtter, mener den ungarske antisemittismen delvis kan forklares med at det fantes profilerte ungarske jøder som etter krigen utviklet et positivt syn på Stalin, fordi de hadde opplevd forfølgelse under nazistene. Dette provoserte ikke-jødiske ungarere allerede i 1956:

"Indeed, Jews, including family members of mine, were heavily involved in two brutal communist dictatorships in Hungary, the first under Bela Kun (Kohn) 1919-1920 and the second under the Stalinist dictatorship of Matyas Rakosi (né Rosenfeld) 1945-1956.

Wikipedia refers to these murderers as 'atheists,' but they were ethnically Jewish. In Hungary the involvement of Jews in Communist regimes has inevitably generated anti-Semitism, which was already apparent in the uprising in 1956.

Although the Israeli historian Jacob Talmon and Richard Pipes discuss this problem in their books, Wikipedia tries to ignore it and dwells on Christian and fascist anti-Semitism among the Magyars..."

(Paul Gottfried, "Viktor Orban and the National Question in Hungary," 2012).

http://www.document.no/2013/05/ungarske-joder-er-utrygge/#comment-889511779

http://www.vdare.com/articles/viktor-orban-and-the-national-question-in-hungary

Knute sa...

Jobbiks ledare på besök i Turkiet fjäskar för islam

http://tundratabloids.com/2013/11/leader-of-fascist-hungarian-jobbik-fawns-over-islam-in-turkey.html

Det är väl på grund av kvardröjande antisemitism som de har kontakter med Hizbollah, Hamas, Turkiet och Iran. Har de glömt 150 års turkisk ockupation av Ungern? Hoppas verkligen de åker ut ur parlamentet!

Knute sa...

About 90 percent of respondents in Belgium and France reported that the Arab-Israeli conflict had had a “notable impact” on the safety of Jews. Only 40 percent reported the same in Hungary, which has few Muslim immigrants, while a majority of respondents in most other countries surveyed said tensions in the Middle East had affected their feelings of safety either a “great deal” or a “fair amount.”

Jews in Europe Report a Surge in Anti-Semitism

http://www.nytimes.com/2013/11/09/world/europe/jews-in-europe-report-a-surge-in-anti-semitism.html?_r=0

Knute sa...

POLICY SHIFTS

Jobbik denies it is anti-Semitic or racist. In the interview, Vona said Jobbik would break with its extremist past even in the face of resistance within his party. "I am much more consistent now about the wild offshoots that I used to allow, look away from, or sweep under the carpet," he said.

"The responsibility that flows our way from Hungary's voters demands we do that. ... With time the (extremist) elements of Jobbik you may see as prevalent will fade out because they no longer find their calling here."

Unveiling what would amount to major policy shifts for the first time, Jobbik leader Gabor Vona drew parallels between his approach and a drive by Marine Le Pen, leader of France's National Front, to ditch her party's hardline image and appeal to people fed up with the traditionally dominant parties.

http://www.hungarianambiance.com/2015/04/hungarys-jobbik-drops-some-hardline.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.