12 maj 2013

Färgrik hästsvans

Sveriges finansminister Anders Borg har varit i Afrika. På bussen i Lagos ser han ut genom fönstret, ser alla färgerna och ser fram emot att Sverige blir lika färgrikt.

"Alla de vackra fär­gerna man ser på kvinn­orna här. På tio års sikt kom­mer det att se ut så i hela Europa. Hemma är det ju bara svart över­allt, det är så avmätta fär­ger hos oss. När våra barn växer upp är det en och en halv till två mil­jar­der män­niskor i Afrika, och vi är fort­fa­rande 500 mil­jo­ner. Det är klart att de kom­mer att vara oer­hört normsät­tande för både mode och smaker.
Europa kom­mer bli bättre, mer multi­kul­tu­rellt. Man bör­jar se det i pop­mu­sik och annat att Afrika bör­jar höras på ett helt annat sätt. Men jag tror att när vi verk­li­gen har sett utveck­lin­gen är när vi har afri­kanska snabb­mat­skedjor i Stockholm."
Hans Rustad:
"Har Borg frågat svenskarna om de vill att det nya Sverige ska se ut som Afrika?
En sak är att han tror att Afrika kommer att få en växande betydelse i världen, att tillväxten kommer att ske på den afrikanska kontinenten. Något annat är förhoppningen om att Afrika ska komma till Sverige. Det påminner om Mona Sahlins uttalanden om det "töntiga" Sverige, svensk kultur var ingenting mot den utländska, så man måste vara glad för att bli berikad. Det är något av samma toner över Borg."
   Svenskar
   

   Flyktingbarn
   

Uriasposten citerar hur en dansk PK-politiker från Radikale Venstre upplever det när Afrika och Asien kommer till en park i Aarhus:

"Etniciteten bar ingen prägel av stereotypa bleka århusianer, som satt med de obligatoriska kalla ölen i eftermiddagssolen. Istället bar parken prägel av män och pojkar av annat etniskt ursprung, som ivrigt sprang runt på grönområdena efter en fotboll, doften av kryddig och exotisk mat och kvinnor som var klädda i färgglada sjalar.
Till min stora besvikelse var Mindeparken som dammsugen på andra århusianer. För mig är Mindeparken ett frirum. En plats där människor kan mötas kors och tvärs av nationalitet, social bakgrund och religiös övertygelse. Av denna anledning undrade jag därför också över var de andra århusianerna gömde sig denna dag. Ett stadsrum är väl inte mångkulturellt, om inte flera olika nationaliteter är representerade?"
Uriasposten:
"Som salig Huntington skrev for många år sedan, så handlar kultur till sist om dominans. När icke-danskar dominerar ett stadsrum, söker sig danskarna bort och det kan inte nog så många plusord ändra väsentligt på. Om radikala Anne Nygaard inte förstår just precis det, så förstår hon ingenting."

Minnesparken i Aarhus var ursprungligen en samlingspunkt för dansk-amerikaner när de var på besök i hemlandet. Där finns också monument över danska soldater som stupat i krig.

Mindeparken med udsigt over Aarhus Bugt

6 Kommentarer:

Knute sa...

Bangladesh har bättre livsmedelsförsörjning än Sverige

Sverige ligger illa till när det gäller livsmedelsförsörjning. Vi producerar i dag bara hälften av den mat som behövs för landets befolkning. På grund av invandringen och i takt med att jordbruken har lagts ned har självförsörjningsgraden minskat och är i dag lägre än på 1930-talet. Det placerar oss i det absoluta bottenskiktet av Europas, ja till och med världens, länder. Också mycket fattiga länder, som det extremt tättbefolkade Bangladesh, överträffar Sverige med bred marginal. De får ut ojämförligt mycket mer per hektar och är självförsörjande med livsmedel.

Om oroligheter i omvärlden skulle leda till att importen av livsmedel stryps blir det svält i Sverige.

http://snaphanen.dk/2013/05/12/miljopartiet-illusionisterna/

Ranko Pop sa...

@ Knute:
Läs lite geografi så förstår du varför Bangladesh har bättre livsmedelsförsörjning. Vi är så bra på snö och is...

Ranko_Pop

Anonym sa...

Ranko Pop
Detta är ju självklart. Men med lite tekniska hjälpmedel (som i Sverige) och en högre kulturell och kunskapsmässig nivå skulle Bangladesh kunna dra ifrån ytterligare i matproduktion.
Alla dessa länder med sol och värme har en rejäl fördel när det gäller matproduktion och att de inte kan utnyttja det till fullo beror uteslutande på kulturell och kunskapsmässig efterblivenhet. Titta på dessa YouTube-clips om "aquaponics" hur man med endast en tiondel av normal vattenförbrukning för odling ändå kan producera fyra gånger så mycket frukt och grönsaker:
http://www.youtube.com/watch?v=-JFs5V4YaTY
En kubikmeter vatten räcker för att föda upp 100 fiskar (i olika utvecklingsfaser) och kan sedan re-cirkuleras till grönsaksodling ovanför fiskodlingen. Man förbrukar nästan inget vatten - det re-cirkuleras. Sådana här små självförsörjande enheter räcker för att föda upp en hel familj. Om man utvidgar detta till tre kubikmeter vatten så kan man säkert äta fisk varje dag + frukt och grönsaker. Den lilla mängden el-ström som behövs för att driva re-cirkulationspumpen kan man få från solceller.
Detta är någonting att tänka på som bidragsprojekt för svältande somaliska familjer, som med solens hjälp kommer att ha mycket större möjligheter att föda sina familjer än ett Sverige i ekonomisk försörjningsmässig kris (vilket nog kommer att inträffa ganska snart). Sveriges otillräckliga förmåga att producera mat till sin egen befolkning kommer då att bli vår Achilleshäl.
/SB

Knute sa...

Kunne man forestille sig, at det ville være skadeligt med en ph.d. fra Harvard University, et af verdens højst rangerede universiteter? Ja da, hvis man har skrevet om det helt forkerte emne. Så kan man snildt miste sit levebrød hos en af USA´s største tænketanke, i dette tilfælde Heritage Foundation, en såkaldt konservativ tænketank. Denne såkaldte konservative tænketank har nemlig helt åbenbart kogt spaghetti i rygsøjlen.

Titlen på Jason Richwines ph.d.lyder således:

IQ and Immigration Policy

Så ved vi næsten allerede, hvad klokken er slået, ikke sandt? Jason Richwine har begået den ultimative synd ikke alene at beskæftige sig med IQ-forskning, men tillige at mene, at det ikke kan udelukkes, måske endda er sandsynligt, at der findes gennemsnitlige forskelle i IQ mellem forskellige etniske grupper, der til dels kan forklares genetisk. Jason Richwine anbefaler derfor i sin ph.d., at fremtidig indvandring til USA afgøres af talent og ikke af tilfældigheder og illegal indvandring, som det sker i dag. Ifølge Jason Richwine har USA, siden landet lempede kraftigt på sine udlændingelove i 1965, ikke været heldig med sin indvandring. Kun østasiater som kinesere, koreanere og japanere klarer sig bedre end hvide og har ifølge Jason Richwine også en gennemsnitligt højere IQ, ca. 105 mod de hvides 100. Hispanics, ofte kaldet latinoer, fra især Mexico og Latinamerika generelt, klarer sig derimod markant ringere end hvide og har ifølge Jason Richwine også en markant lavere IQ i gennemsnit, nemlig ca. 88 mod hvides 100.

Der gik to dage. Så var Jason Richwine fortid hos Heritage Foundation.

Så dybt er de sunket i det politisk korrekte USA, at der ikke tåles andre sandheder end dem af eliterne opstillede.

http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2013/05/11/til-slagteb%C3%A6nken/

Knute sa...

Romer är en medie­skapad folkgrupp. De flesta zigenare vill kallas zigenare. Varför gör vi inte det, då?

http://www.document.no/2013/05/roma-er-en-by-i-italia/

robban sa...

kom att tänka på ett arne anka citat när jag läste om borg's utspel :) "framtiden är som en babianröv, färgrik och full med skit". passande och lite kul i alla fall.
men ontopic så visar ju borg's lilla utspel att han inte har koll på läget. har alltid haft känslan att han ser på nationalekonomi som ett monopolspel eller ett spel över huvud taget. resultatet är allt och ev,effekter av dragen finns inte i beräkningarna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.