16 maj 2013

Smaklig måltid

Från Syrien har det dykt upp ett videoklipp där en man äter en fallen fiendes hjärta. Gouri al-Fahan och Fatima al-Baader skriver:

Den hungrige mannen deltar i det syriska kriget som ledare för en grupp som är uppkallad efter Omar ibn al-Khattab, som sägs ha gått runt med profeten själv, och som var kalif nummer två. Denna grupp är emot Hizbollah, vilka i sin tur stödjer Syriens president Bashar.
Om någon skulle vara i tvivel, kan jag upplysa att jag inte kan hitta varken huvud eller stjärt i detta krig, förutom att det kan konstateras att det är både mer barbariskt och religiöst baserat än vi kanske tror. Därför är det naturligtvis meningslöst att förespråka vapenstöd till den ena eller andra sidan, liksom det vore vanvett att sätta in militära styrkor. Låt dem slåss färdigt. Jag vet att det låter hårt, men det finns bara inte riktigt några "good guys" att peka på i det slagsmålet. Och därför kan vi faktiskt inte göra något åt att konflikten går ut över oskyldiga.
Beträffande videons äkthet, så verkar det ganska otroligt och förvisso helt nytt för mig: att det tydligen skulle finnas en fatwa-thumbs-up till kannibalism.
1 Kommentarer:

gertrud sa...

Tekniken har gått fram, så man kan framställa vad som helst, men också råheten har gått fram så man kan göra vad som helst. Hur otroligt det än förekommer oss, så är världen mycket, mycket sämre än vi kunne tro.
Omoralen har ju också gått fram, och sannhet och lögn är kokt i samma gryta.

Det finns faktisk människor som kan äta människekött - inte av hungersnöt som i det inneslutna Leningrad under sista kriget - men rituel kannibalism. (Det lå till exempel till grund för utforskning av den gala kosjukan: man studerade rituel kannibalism blandt urinvånare i urskogarna i Indonesien. De åt deras avdödas hjärnar og fick liknande förlamande sjukdom som korna i England).

Rituell kanabalism finns och tyvärr tycks framvisning av detta på enkelt bilder og på videos att ha försiggått nu i Syrien.

Spydpigen Gertrud

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.