13 maj 2013

Varför inte Nordkorea?

  

Gissa vilket land som får i uppdrag att leda FN:s forum för nedrustningsförhandlingar i fyra veckor i maj-juni?

Alldeles riktigt, det är Iran.

UN Watch, som håller ett öga på vad FN har för sig, menar att "det är som att anställa Jack the Ripper som föreståndare för ett kvinnohus".

Konferensens ordförande hjälper till att organisera arbetet och är delaktig i att sätta agendan.
Den grundades 1979 och består av 65 länder. I det förflutna, förhandlade konferensen och dess föregångare om större multilaterala rustningsbegränsningar och nedrustningsavtal. Under senare år har man inte åstadkommit mycket eftersom medlemsländerna ofta har väldigt delade meningar.

Förenta Nationerna har tidigare övat påtryckning och infört sanktioner mot Iran för illegal användning av kärnteknik, fördömt dem för att olagligt ha beväpnat den syriska regimen och fördömt Teherans massiva kränkningar av de mänskliga rättigheterna.

"Varje medlemsstat som är föremål för FN: s säkerhetsråds sanktioner och befunnits skyldig till massiva kränkningar av mänskliga rättigheter, bör inte vara berättigad att inneha en ledande position i ett FN-organ. I USA och Kanada har hävdat denna princip i det förflutna, och bör göra det igen."

En utnämning som denna visar att FN inte har någon trovärdighet och det strider mot allt sunt förnuft.

FN's svar är att det bara är en del av den vanliga turordningen.

3 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Useless Nations igen.... Det är som att låta en varg vakta hönshuset...

Pica pica sa...

Jag hoppas delegaterna tar med sig sina fruar och män. Kanske de bjuds på ett program med underhållning, hängning av homosexuella eller stening av otrogna kvinnor.

Anonym sa...

Gissa vilket land kommer att nämnas ett par hundra gånger som det vars WMDs är Jordens största hot mot freden. Och krävas på omedelbar nedrustning. Namnet börjar med "I" och det är inte Indien. / Nick

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.