14 maj 2013

Vilken skam för Amerika

Internal Revenue Service, den amerikanska skattemyndigheten ber om ursäkt för att avsiktligt ha siktat in sig på konservativa politiska grupper för granskning inför valet 2012, för att se om de brutit mot de regler som gav dem skattebefrielse. Lois Lerner, som är chef för den IRS-enhet som övervakar skattefria organisationer, avslöjade att de som inkluderade orden "tea party", "patriot" , "frihet" eller "konstitution" i sina ansökningar om skattefri status valdes ut för ytterligare undersökningar."Vilken skam, säger Stuart Varney. Vilken fundamental skam för Amerika. Det är exakt samma sak som Richard Nixon gjorde mot sina politiska motståndare när han gav order om att de skulle utsättas för skatterevision. Ingen skillnad alls.
Jag har inte ens börjat med Benghazi ännu, där USA:s president ljög, ljög rakt i ansiktet på en kvinna vars son dödades i Benghazi. Och ingen kommer att hållas ansvarig, ingen alls."

Politisering av IRS var en av anklagelserna i riksrätten mot Richard Nixon. Vi är inte där ännu, det tog nästan två år innan Watergate-skandalen tvingade Nixon att avgå, men tack vare Internet sprids alla nyheter mycket snabbare nu.

Anklagelserna är mycket, mycket allvarliga och det är helt enkelt omöjligt att tro att det bara var Lois Lerner och en viss nivå av anställda byråkrater i Cincinnati som hittade på detta system för att systematiskt fokusera på Tea Party och "patriot-grupper".

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Stackars amerikanare, dom har ännu inte drabbats av elitskattejägare av typ Hr. Ingemar Hansson på riksskatteverket i Sverige. Undrar var dom fick lärdomen ifrån?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.