11 juni 2013

Athen är den enda europeiska huvudstaden som inte har en moské

Och om grekiska patrioter har något att säga till om den saken, är det bäst att så förblirAtt den grekiska staten vill finansiera moskéer är upprörande med tanke på hur många greker som blivit av med allt de har. Som Ann-Marie skrev i en kommentar till ett tidigare inlägg: "Skrämmande bilder från Grekland och så undrar folk varför ett visst parti har fått så stor gehör i Grekland. Kan man inte ta hand om sina egna först så..." Homeless in Greece - Photographers Blog

Jämför med utvecklingen i grannlandet Turkiet, där Erdogans islamister börjar kasta av sig sin demokratiska förklädnad. Grekerna vet säkert vad det innebär och har ingen anledning att underlätta för islams heliga krig, där moskéer fungerar som kommandocentraler.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Lyckligtvis utesluter inte gemensam asylpolitik gemensam gränskontroll. Frontex behöver nämligen stärkas inte försvagas. En stor förhoppning är ändå att både Wikström och Malmström entledigas från sina positioner kommande EU val. En dröm vore att Fp får under 4 %. Malmström misstänker jag gjort bort sig så mycket redan att förtroendet för henne är förbrukat i det alltmer invandringsrealistiska parlamentet.

EU vill i övrigt knappast ta samma väg som Sverige. De har mål om minst 100 % självförsörjning på livsmedel. Något som är en av anledningarna till det stora stödet till jordbruksstödet som egentligen är motiverat. Mest får det kritik i Sverige, men visst är det bra att kontinenten kan försörja sin befolkkning på livsmedel? Sedan kan man diskutera form av det liksom om det skall göras mindre beroende av enskilda länder med bördiga jordar såsom Frankrike genom att gynna produktion i mindre bördiga arealer som Sverige. Man måste också beakta andra miljö och energirelaterade frågor. EU bör rent krasst inte öka i befolkning. Den bör hållas på samma nivå som idag. Avstår diverse Liberlaer och Miljöpartister från att skaffa barn så finns det utrymme för en invandrare för varje barnlös. Inte fler. Det drabbar onekligen EUs naturresurser, energisektor med alla hårt satta klimatmål, självhushållningen om livsmedel men även att det på många ställen råder brist på vatten. Oerhört många delar ökar proportionellt med befolkningsökningen. För att EU skall komma i bättre balans med natur och miljö så vore det antagligen till och med önskvärt med lägre nativitet och något minskad total befolkning. Absolut inte en ökad dito.

I Sverige har det gått så illa att självförsörjningen är låga 50 %. Och att vi redan i dag är för många, faktiskt helt tack vare invandringen, för att kunna försörja oss själva i kristider. Egentligen är det annars lustigt, förstås också olustigt att de tre partier V, Mp, C som påstår sig vara gröna partier egentligen inte bryr sig ett dugg om orörda naturområden eller miljön överhuvudtaget. Det enda i deras värld som är intressant är öppna gränser och massinvandring. Vilket förstås aldrig kan leda till annat än både ekonomisk, ekologisk och kulturell kollaps./Sansear

Knute sa...

Tack för kommentaren, Sansear!

Knute sa...

Sverige måste dö – inga gränser

Står det på en skylt som möter flanörerna runt Slussen, Stockholm men om klottrarna får som de vill vem ska då arbeta och betala bidrag till dem????

http://petterssonsblogg.se/2013/06/09/sverige-maste-do/

Knute sa...

I en ‘globaliseret verden’ er mordtrusler for længst blevet internationaliserede. Gangsterregimet i Teheran truede Rushdie og senere har mange andre fået den samme tur. Den tyskboende politolog Abdel Samad er blevet erklæret frafalden på egyptisk TV af en professor ved Al-Azhar-universitetet flere gange og opfordret myrdet af salafisten Assem Abdel Maged, som står Mursi-regimet og Broderskabet nær. Hamed Abdel-Samad har bla. sagt at ifølge et Spiegel interview med ham, sagde i TV at “muslimsk fascisme ikke opstod med Broderskabet, men allerede da Muhammed erobrede Mekka og gjorde islam til en monokultur.”

Der skal den 30 juni være en massedemonstration mod Mursi, og regimet vil udmale alle deltagere som frafaldne ligesom Abdel Samad. Han er gået i dækning og kræver af Merkel, at hun skal opfordre Mursi til at fordømme opfordringerne til drab på ham. Det er heller ikke videre betryggende for ham, at tyskerne nu må overvåge hele 42.550 muslimske ekstremister i Tyskland, heraf et stigende antal salafister, som er særdeles voldelige. De har lige tævet et ARD TV hold på hospitalet.

http://snaphanen.dk/2013/06/12/hamed-abdel-samad-wanted-dead/

Knute sa...

Den grekiska regeringen har avskaffat det statliga radio- och TV-företaget ERT i sin nuvarande form. 2.500 personer mister jobbet.

Anledningen är behovet av besparingar i den offentliga sektorn och låg produktivitet. Andra orsaker är sjunkande prestige eftersom ERT har låtit sig utnyttjas som ett mikrofonstativ för politiska intressen. Det senare påminner om hur Sveriges television bär sig åt...

http://www.document.no/2013/06/hellas-legger-den-statskringkaster-ert/

Ann-Marie sa...

Grekerna var under turkarnas ok under mer än 400 år och har det fortfarande i "färskt" minne och hatar turkar mer än några andra. Så att dom inte vill ha moskéer är fullständigt förståeligt.
Jag bodde där ett antal år under 80-talet och såg inget av det som jag ser på bilder idag. Visst var det fortfarande relativt fattigt här och där men ingen svalt och ingen behövde bo på gatan. (Undantag finns ju alltid!) Och jag tycker att "utvecklingen" av landet är oerhört beklämmande. Ungefär som jag ser "utveckligen" av Sverige! När man släpper in folk från underutvecklade länder som inte har något annat intresse än att leva på värdlandets bekostnad, då är något helt, komplett åt h-e!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.