15 juni 2013

Kan ni föreställa er rubriken: "USA:s president uppäten av lejon! "

     

Medan vi andra drar åt svångremmen planerar Obama-familjen en resa till Afrika om några dagar.  Resan sägs bli den dyraste hittills och förväntas kosta amerikanska skattebetalare $ 60 till 100 miljoner dollar.

Hundratals amerikanska Secret Service-agenter kommer att göra dem sällskap för att säkra platser  i Senegal, Sydafrika och Tanzania. Ett hangarfartyg med ett fullt bemannat medicinskt traumacenter, kommer att befinna sig utanför kusten.

President och hans fru avslutar en veckolång, tre-nations-turné i Tanzania, men besparingsåtgärder inom Secret Service innebär att man inte kommer att åka på safari som först var planerat.
En vildmarksresa skulle ha krävt ett speciellt team av insatsstyrkor med prickskyttar  för att "neutralisera" geparder, lejon och andra djur om de blev ett hot.

Mr Obama kommer inte heller att besöka Kenya, där hans far var född och där många av hans släktingar bor.
Anledningen till det är sannolikt för att undvika pinsamheter, eftersom Obama skulle vara tvungen att  träffa Uhuru Kenyatta, Kenyas nyvalda presidenten, vars rättegång för brott mot mänskligheten börjar vid Internationella brottmålsdomstolen mindre än en vecka efter att Obama återvänder till Washington.

Den muslimska advokatorganisationen, (MLA) i Johannesburg har uppenbarligen fått nog av Obama och har lämnat in en begäran till National Director of Public Prosecution (åklagarmyndigheten) och kräver arrestering och åtal av USA:s president när han besöker landet.
MLA motsätter sig främst Nobelfredesprisvinnarens intensiva användningen av droner för att döda muslimer - något som Obama upprepade gånger har försvarat och fortsatt med trots påståenden om att han skulle trappa ner programmet.

Vissa av oss kommer också ihåg hur vår islam-vänlige president stod upp inför världen och hävdade att han skulle "fixa" USA: s relation med "muslimska världen." I stället har han utlöste en våg av drone-attacker som har dödat mellan 474 och 881 civila  (upp till 176 barn) i den muslimska världen.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Yippie ki-yay.....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.