06 juni 2013

Makt korrumperar

I ett fullständigt vapenfritt samhälle är det de största, starkaste och mest skrupelfria som gör vad de vill med resten av oss. Men om det finns vapen kommer andra aspekter in i bilden.
"Vem har vapen? Hur skicklig och villig är han när det gäller att använda dem?"
Men det finns andra vapen än gevär och pistoler. Vapen som ingen vanlig civil har tillgång till och som det inte finns något försvar emot.

Jag har tidigare skrivit om hur Internal Revenue Service, den amerikanska skattemyndigheten avsiktligt siktat in sig på konservativa politiska grupper för granskning inför valet 2012, för att se om de brutit mot de regler som gav dem skattebefrielse.  Det är en enorm skandal, eftersom en statlig myndighet har använt sin ofantliga makt och riktat den mot människor och grupper som motsätter sig administrationens agenda.
Innan IRS började ägna sig åt detta, bestämdes skatter genom  lagstiftningsprocessen, som i teorin skulle behandla alla lika. Lagstiftarna/politikerna var åtminstone lite känsliga för väljarnas oro - de kunde ju röstas bort i nästa val. Förvaltningsmyndigheter med en partisk agenda känner att de inte kan nås eller bli avskedade och att ingenting kan stoppa dem.
Lois Lerner, som är chef för den IRS-enhet som övervakar skattefria organisationer, avslöjade att de ansökningar som inkluderade orden "tea party", "patriot" , "konservativ", "frihet" eller "konstitution" valdes ut för ytterligare undersökningar eller "glömdes bort".

Nu när media börjar titta lite närmare på IRS och dess  kriminella agerande uppdagas det att under två års tid har de spenderat 50 miljoner skattedollar på 220 konferenser, inkluderande mat och logi och dyrbara gåvor till alla deltagare. En tredagars-konferens till Kalifornien, "Att leda in i Framtiden" för 2,609 personer kostade över 4 miljoner och inkluderar också dansträning.En av kvinnorna säger: "De betalar mig inte tillräckligt för att jag ska göra detta." Hon har alldeles rätt. Hon får betalt för att arbeta för ett statligt departement - inte för att resa och dansa.

Men när man tänker närmare på saken är det kanske alldeles självklart att IRS anställda saboterar tillvaron för konservativa organisationer.  Tea-Party-grupper och de som månar om att Konstitutionen efterföljs, strävar efter ett minskat Statligt inflytande på alla områden, så de upplevs helt naturligt som fiender till administrationen och de statligt anställda.
Om du arbetade för IRS och hade en bra lön, skulle du vilja ha ett IRS som var större eller mindre ? Skulle du använda din makt för att skrämma folk som ville minska IRS?

Även om det är viktigt för kongressen att utreda skandalen och se till att alla inblandade ställs till svars, kan vi inte låtsas att problemet beror på några få skumma individer.  Själva syftet med IRS är att överföra rikedomar från en grupp till en annan, samtidigt som de kränker våra friheter i processen, så det enda sättet Kongressen kan skydda vår frihet är att avskaffa inkomstskatt och stänga dörrarna till IRS en gång för alla.

-----
PS. Den högsta vinsten någonsin i Powerball, 590 miljoner dollar,  gick till en 84-årig kvinna i Florida, men enligt Jay Leno kan IRS inte avgöra hur mycket skatt hon ska betala förrän man vet om hon är Democrat eller Republican.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit
Denna myndighet IRS är en hemsk myndighet, som kan driva vilken människa som helst i ruin - närhelst den vill. Såg och hörde igår en senator som lånat en miljon dollar för sin valkampanj under förra valperioden. Det hela var helt lagligt, men han fick IRS på sig för att han var den konservativa kandidaten. IRS ville att han skulle betala 250.000 dollar till dem och lova att aldrig ställa upp för politiskt uppdrag. De backade senare till 40.000 dollar och sedan till noll dollar men vidhöll att han skulle lova att aldrig ställa upp för politiskt uppdrag. Han krävde då av Lois Lerner att få detta krav på papper, vilket hon vägrade med orden "vi gör aldrig så". Slutligen vann han hela målet i den högsta rättsinstansen (och egentligen i alla instanser). Lois Lerner var trots detta på honom och sade att "vi förlorar aldrig". "You just did", svarade han. Du kommer att få höra av oss, sade Lois Lerner. Alltså en genomkorrumperad maktorganisation som Obama nu använder för att krossa alla som inte hyllar honom. Hemskt.
Jag tror att det rätta vore att ha en helt rak skatt - en slags omsättningsskatt på allt man köper, lika för alla. De som köper mer lyxartiklar får betala mer än de som inte köper lika mycket. Då kan man komma ifrån dessa mastodontinstitutioner, som kan användas av totalitära despoter för att förgöra sina motståndare.
/SB

Berit sa...

Håller med dig SB om skatteförslaget men väldigt få politiker skulle gå med på det eftersom de då förlorar enormt mycket makt.

Knute sa...

Is there anything the Obama admin won’t do?

The Guardian, a British newspaper, and the Washington Post reported Thursday that U.S. intelligence agencies had access to the central servers of nine of the country's biggest technology firms including Microsoft, Apple, Google, Yahoo and Facebook.

Mr. Obama is proving the truism that the executive branch will use any power it is given and very likely abuse it.

http://edition.cnn.com/2013/06/06/politics/nsa-internet-mining/index.html?hpt=hp_t1

http://vladtepesblog.com/?p=65041

Anonym sa...

Det är fantastiskt att man i Amerika får lov att diskutera övergreppen som sker från IRS men varför drar man aldrig fram kriminaliseringen som sker av svenska medborgare som politiker kontinuerligt genomför
och som med lydiga instrument använder sig av skattefinansierade, oavsättliga så kallade tjänstemän. USA har kanske ännu inte den genomkorrumperade kontrollapparaten som påtvingats oss degenererade svenskar men vänta bar tills "obamascare" tvingats på amerikanen!
SU

Berit sa...

SU, det var så länge sedan jag levde i Sverige att jag inte vet tillräckligt för att jämföra i detalj, men ett vet jag och det är att när ett land får nationaliserad/socialiserad sjukvård är det kört med friheten.
Då har Staten fullständig kontroll över varje människas liv.

Ann-Marie sa...

SU; ännu så länge får saker och ting diskuteras i Amerika men det lär inte dröja speciellt länge förrän det är slut med det lilla roliga också.

Ann-Marie sa...

SB; det finns något som heter FairTax som jag själv är fanatiskt för. Kort sagt, den enda skatten man betalar är när man köper något. Alla köper vi ju något nästan varje dag ergo, det blir en jämlik skatt! Folk som köper lyxprylar betalar ju såklart en hel del men det gör dom ju i alla fall och nu slipper dom alla andra skatter. Och folk som är i landet illegalt betalar skatt för allt dom köper också. Som det är nu betalar illegala i princip ingen skatt. Googla gärna FairTax!

Knute sa...

For et stykke tid siden blev det afsløret at IRS – det magtfulde amerikanske skattevæsen – havde forfulgt folk med konservative politiske synspunkter såsom Tea Party og pro-israelske grupper.

Pressechefen for det hvide hus påstod da – overfor journalister – at det drejede sig om nogle “rouge agents” fra IRS i Cincinatti ( underforstået at det ikke var en IRS generel politik)

Nu viser høringer i den amerikanske kongres at det er løgn!

http://hodja.wordpress.com/2013/07/20/det-hvide-hus-grebet-i-endnu-en-logn/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.