13 juni 2013

Napolitanos ord om "Tillit till regeringen"

av Judge Andrew Napolitano, ej att förväxla med Janet Napolitano


Upprepa efter mig: Regeringen är makt. Regeringen är inte att lita på. Någonsin. Även om du tror att någon form av regering är och kommer alltid att vara nödvändig bör den "nödvändiga" biten  av regeringen alltid betraktas så som en försiktig lejontämjare ser på de stora köttätande katter som är "nödvändiga" för honom, så att han kan tjäna sitt uppehälle. 
 Att föreställa sig att man kan lita på ett till synes lugnt spinnande lejon och att det kan behandlas på något sätt, som inte inkluderar användning av kraftiga burar, koppel, ständig och djup misstänksamhet,  är höjden av romantisk absurditet - önsketänkande av de mest extrema och oursäktliga slaget.
 Regeringen är till sin natur en farlig, opålitlig, oärlig, arrogant, slug enhet - egenskaper som ingalunda minskar i betydelse genom ett utbrett franchise-system, regelbundna val och dokument som kallas "konstitutioner" -  skrivna med kraftfulla ord på pergament .

Om du inte har en högt uppsatt position i regeringen - vilken regering som helst - kommer aldrig regeringen att vara "Oss". Det är alltid "Dem" och man kan aldrig lita på dem.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

"The Judge", förmodligen den mest intressanta nu levande amerikanen.
Att lyssna på honom när han förklarar den amerikanska konstitutionen är en fantastisk upplevelse allena i framförandet.
Whatever happened to the Constitution, Judge Andrew Napolitano
http://www.youtube.com/watch?v=0sNWbiAMf80
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.