05 juni 2013

Nationalsången är högaktuell

... men det tycker inte Aftonbladet. Det är inte förvånande att journalisten Elisabet Höglund som ett barn av sin tid inte står ut med den svenska nationalhymnens hyllning till våra "minnen från fornstora dar". Den epok vi lever i är generellt sett ytlig, njutande och skrytande utan rejäla värden och värderingar. Vi har för länge sen skrotat storhetstidens imperialism och underkastar oss nu istället en främmande makt, den mest imperialistiska imperialism som världen någonsin har skådat, islam. Likgiltiga, okunniga och bakåtsträvande lallar vi runt med nedärvda, inlärda floskler om en demokrati som inte finns, och kastar oss framstupa på marken i blind beundran för våld och lögn.


           Sång till Norden - Du gamla, du fria

7 Kommentarer:

Berit sa...

I moderna västerländska kulturer, överöser folk varandra med "känslo-fraser" om kamratskap och medkänsla och mångfald samt andra navelskådande ord man hittar. Men de blir alltid tillsagda att inte agera.
"Känna för," ska man; men - "Gör inte något. Du kan bli skadad. Du kan skada någon annan. Du kan bli stämd. Det kan vara ett kulturellt missförstånd. Du kanske ses som en högdragen vit imperialist, eller en sexist eller en rasist. Oavsett vad du gör, måste du vara säker på att dina känslor är i samstämmighet med allt som är ljust och bra vad gäller mångfald och politisk korrekthet, men för Gaias skull, - gör inte något - bara stå där."

Det fortgår därför att människor inte längre är ansvariga för sina handlingar. Det händer därför att människor blir beroende av Staten och saknar ansvar och de sociala sedvänjor som håller ihop ett samhälle.

Knute sa...

Du nya, du ofria Absurdistan

“Hvad vor Elisabet åbenbart ikke er klar over er, at landets tidligere navn – Sverige – kun forekommer een gang, og det i sidste vers. Sangen er nemlig slet ikke skrevet til landet, men til Norden. Og 'Norden' forekommer ikke mindre end fire gange, når sangen afsynges. Set i det lys, kunne Elisabet slappe lidt af. Men på sin vis er 'Du Fria' en hyldest til også Danmark – og det gavner næppe sangens chancer for at overleve!”

http://hodja.wordpress.com/2013/06/05/sang-til-norden/

Anonym sa...

Godt det
men i Sverige är allt som på minsta sätt påminner om fosterlandskärlek förbjudet
Och här är även det nordiska förbjudet
Vi har en landsförrädare till statsminister som säger att
"det finns ingen Svensk kultur det enda Svenska är barbariet"
Fy fan säger jag vart ska jag ta vägen jag vet inte om något land vill ta emot en svensk familj
vi är ju Europas jubelidioter

Knute sa...

6 juni 2013

“Jag vill slippa se representanter för världens mest osunda totalitära ideologi trampa på minnet av svenska demokrati- och jämställdhetskämpar åtminstone denna enda dag. Denna enda dag på året vill jag vara befriad från åsynen av förtryckta kvinnoslavar i svarta skynken och självgoda skatteförsörjda skäggiga män i klänning. Denna enda dag vill jag slippa få min näsa gnuggad i den mångkulturella dynghögen. Är det för mycket begärt?”

http://verklighetenisverige.wordpress.com/2013/06/06/6-juni-2013/

Knute sa...

Du himlens Herre, med oss var,
som förr du med oss varit har,
och liva på vår strand
det gamla lynnets art igen
hos sveakungen och hans män.
Och låt din ande vila än
utöver nordanland!

Vers 5 i Kungssången

Den svenska Kungssången som sällan sjungs har en text vars innehåll för de flesta är okänd.

Rekommendabel hemläxa!

http://missionxp.webblogg.se/2013/june/dagens-flesta-nya-svenska-medborgare-fran-irak-polen-thailand-2.html

Knute sa...

D-dagen 6 juni 1944 är mer värd att minnas...

Att fira 6 juni 1523 för att Gustav Vasa blev kung den dagen är inget att hurra för. Som skåning har jag aldrig gillat Gustav Vasa och hans krigiska släkt. Till exempel hans son Erik XIV som låg bakom Ronneby blodbad, en massaker som ägde rum den 4 september 1564. Efteråt skrev kungen i ett brev att "vattnet i elfven var rödt som blod".

http://runeberg.org/sverhist/3/0334.html

Knute sa...

”Jalla Jalla, asylrätt åt alla”

Marscherande vänsterungdomar och deras invandrade kompisar störde ett pågående Nationaldagsfirande i Boden med dessa slagord.

http://petterssonsblogg.se/2013/06/07/vansterungdomar-och-invandrare-vanhedrar-var-nationaldag/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.