07 juni 2013

Profilering


Om en anställd vid Department of Homeland Security stoppar en person vid flygkontrollen därför att de har en misstanke och personen i fråga ser ut att härstamma från Mellanöstern, skriker Muslimska grupper och PC-bunten att det är ras-profilering. (ja jag vet, inte alla från det området är muslimer, men det skriks ändå). Det är inte heller en ras, men människor som inte passar in i den demografiska gruppen av terrorister stoppas ideligen, medan de som passar in väldigt ofta släpps igenom utan närmare koll.

Men samma människor - den federala regeringen - som är livrädd att få stämpeln på sig att de profilerar har inga problem med att söka igenom elektronikapparater och kopiera allt, därför att de har en misstanke om att du kan ha information om terrorister eller kanske barnporr.

Med andra ord - om du ser ut som en av de personer som varit ansvarig för de flesta terrordåden kan du inte profileras, men om de tror att du har något på din dator som kan vara illegalt,  kan de kopiera din eget material utan arrestorder.
Regeringen är i full fart med att samla in information från Google och Verizion utan att informera de personer som utsätts för granskning.  Eric Holder snokar bland e-mails och telefonsamtal,  IRS trakasserar konservativa grupper och NSA  (National Security Agency) samlar in telefondata från miljoner människor varje dag.

USA har i rasande fart blivit en totalitär nation där regeringen snokar i allt vad vi har och gör.


2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Du ska inte tro att Verizon är det enda mobiltelefonbolaget. Det gäller garanterat allihop! Plus Skype, Hotmail, Google och allt du kan tänka dig. Vi är inte säkra någonstans! Detta som vi skriver här är också noterat hos spionerna.

Anonym sa...

Vart har det sunda bondförnuftet tagit vägen?
Det verkar som alla har blivit fegisar och follow the leader utan någon eftertanke.
The leader är väl en pundare, det märks ju, full av hämndbegär.
Vilken utveckling! Darwin skulle rotera i graven!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.