02 juni 2013

The American Way is Chicago Way

            

Attorney General of the United States, Eric Holder, uppmanas från Höger och i viss mån också Vänster, att avgå. The House of Representative undersöker om Mr Holder begått mened. Det är uppenbart att han vilselett kongressen om den roll han själv hade i fallet James Rosen. Vare sig utredningen visar att att ljög under ed eller att han glömt att han diskuterat och skrivit under ordern, bevisar det att Holder är inkompetent.

Bakgrunden i kort är att journalisten James Rosen som arbetar för Fox News hade utsatts för en hemlig utredning därför att han gjorde vad reporters förväntas göra; "Upplysa om vad som pågår inom administrationen."
År 2009 rapporterade han om saker och ting som pågick i Nordkorea. Den "sekretessbelagda" informationen kom från en politisk rådgivare och White House undersökte både rådgivaren och reportern men man begränsade sig inte till vanliga telefonnnummer-sökningar för att ta reda på vem som var ansvarig för läckorna, utan man gick också in i James Rosens personliga e-postmeddelanden. Man kollade när han kom och gick till State Department och även hans föräldrars telefonsamtal.

Fox News erhöll domstolsdokument relaterade till James Rosen utredning och fann att man spionerat på Fox telefoner i Vita huset, Pentagon och utrikesdepartementet.
Dokumenten visar också att det amerikanska justitiedepartementet avlyssnat telefonlinjer till cheferna på Fox News.
Administrationen har vid flera tillfällen uttalat sig nedlåtande om Fox och påtått att de inte är nyhetsförmedlare och att de är att betrakta som en fiende.

Fallet mot James Rosen, äventyrar inte bara First Amendment (rätt till yttrandefrihet), det riskerar att kriminalisera journalistik.
Obamas Justitiedepartement avser inte bara att stämpla James Rosen som en brottsling, för att han pratat med en informatör och sedan rapporterat vad han lärt sig - man hotar honom och andra som gör samma sak med fängelse, om de vågar utöva journalistik.

Den 15 maj förklarade Holder under ed: "När det gäller potentiella åtal av pressen för utlämnande av material - är det inte något som jag någonsin har varit inblandad i eller hört talas om, eller skulle tycka vore klok politik."

Ändå upptäcker vi senare att Holder egenhändigt undertecknad och diskuterat dokumentet om James Rosens husrannsakan.

Mr Holder är ingen duvunge, precis. Han var ansvarig för projektet "Fast and Furious" (vapensmuggling till Mexiko) och som biträdande justitieminister var han involverad i benådningen av Mark Rich, landets största skattfuskare någonsin, som beviljades amnesti av president Clinton. (Rich hade en mycket vacker ex-fru som också hjälpte till att övertala Bill Clinton. )

-----------
Troligtvis kommer Team Obama att stötta Eric Holder en kort tid och sedan kommer han att avgå som justitieminister. Han kommer att sparkas ut därför att han orsakar betydande skador på ämbetet och presidenten personligen och Obama, som är väl insatt i Chicago Way, kommer att överge Holder om han bestämmer sig för att det är i hans politiskt bästa intresse.

Men det stora problemet är att vi har en regering som sätter sig över rättsstaten och anser att det är riktigt att använda den federala regeringens makt att angripa, skrämma och tysta sina politiska motståndare. Det har pågått sedan första början av Obama-eran. Eric Holder är inte skaparen av denna kultur av hot och korruption - han är bara en av dess bödlar. Det verkliga problemet med Obama-administrationen börjar i toppen. Att bli av med Eric Holder kan vara en bra idé. Men det kommer inte att råda bot på den försåtliga rötan.

Ta en titt på denna video - de "utbildade" som står på tur att ta över landet. Hur kan en enda person skriva under denna lista?4 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit
Verkligen skrämmande att folk är så lätta att manipulera. Dessa människor förtjänar faktiskt inget bättre än Obama. Jag tycker inte synd om dem. De är korkade och de är möjligt att de kommer att få stå sitt kast.
/SB

Anonym sa...

Verkligen skrämmande säger Berit? Personligen tycker jag det är mycket mer allvarligt att obamafolket kan tvinga mig att betala för att fördumma mina medmänniskor med pengar som jag hellre vill disponera själv än att betala inform av skatter!
SU

Berit sa...

Det första man borde göra sig av med är Department av Education men det kommer inte att hända förrän vi får tillräckligt många politiker som förstår att en regerings storlek och inflytande ska vara så liten som möjligt.

Och vilka politiker vill avskaffa sig själv???
Democrats?? Republicans??

Anonym sa...

SU, ser du hur allt hänger samman. Det du tycker är allvarligt och skrämmande hänger intimt samman med den korruption som genomsyrar hela vårt samhälle politiska system

Lisa/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.