23 juni 2013

USA har blivit en polisstat

         

Edward Snowden har nu lämnat Hong Kong, sägs det och rest till Ryssland. Det spekuleras hejvilt om vart han tänker ta vägen sedan.

Hans arbete  gav honom tillträde till information om regeringens hemlig aktiviteter och diskussionen handlar nu om vilken rätt amerikanska folket har och om informationen är deras egendom.
En ensam individ avslöjar regeringens hemliga politiska aktiviteter och överträdelser och visar hur regeringen gjort intrång i våra privatliv.

 Snowdens aktioner har fått många att vakna upp och inse att principerna om frihet, äganderätten och folkets rättigheter är under attack från ett kraftfullt politiskt system.

Och vad händer sedan?

 Regeringens propagandamaskin tillsammans med den liberala pressen går ut med full kraft och presenterar Edward Snowden som den skyldige, som man har full rätt att tillintetgöra.  Så många  "förståsigpåare" och okunniga lierar sig omedelbart med regeringen och förklarar att han är en förrädare och anklagar honom för spioneri och stöld.

I själva verket är han en mycket modig individ,  som vågat träda fram för att upplysa folket om verkligheten i det regeringen sysslar med i hemlighet och som står  i direkt konflikt med lagarna i den amerikanska konstitutionen, som tydligt beskriver de rättigheter som folket har.
Han har ruskat om oss alla och gett oss ett strålande tillfälle att förstå verkligheten och de villkor som vi nu står inför, när de principer som denna nation grundades på krossats och är på väg att ersättas med ett annat system.

Genom att exponera aktiviteterna för den politiska övervakningen har han har visat oss att vi inte har rätt till ett privatliv längre. Det gäller såväl telefonsamtal som e-post, hemliga gripanden och avrättning via drones. Allt detta har medgivits av de som vittnat under ed.

Det har också avslöjats att IRS  har snokat i skattebetalarnas privata liv och affärer.
Ett av syftena för denna olaglig verksamhet under det senaste presidentvalet, var för att hjälpa till i omvalet av president Obama.

Efter de första chockerande nyheterna över rapporterna från Snowden, har fokus nu flyttats till regeringens smutskastning av honom och deras försök att åtala honom för spioneri, stöld och förräderi och att med våld återföra honom till amerikansk mark.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

När de blir tagna med "fingrarna i syltburken" gör de allt för att flytta focus från sitt förräderi och skjuter budbäraren.

Precis samma fenomen när SD sprider sanningen om massinvandringens konsekvenser och totala vansinne.

Samma sak gäller även de som slår larm om islams pågående övertagande av våra demokratier i väst! Här skjuts oxo budbärare som Robert Spencer, Pamela Geller m.fl.

Men där står de med byxorna nere, i all sin "glans"...
MVH Kurtan


Anonym sa...

Och här hemma står "Svenssons" med gapande munnar och förstår ingenting när Pia Bergman och Ingemar Hansson på "Skatteverket" fortsätter sina plundringståg.
SU

Berit sa...

Glenn Greenwald: "Det ironiska är uppenbart: samma människor som bygger ett allestädes närvarande övervakningssystem för att spionera på alla i hela världen, inklusive sina egna medborgare, anklagar nu den person som utsätts för det för "Spionage." Det är uppenbart att det människor som faktiskt "skadar USA" är de som hävdar att de är den mest öppna administrationen hittills, men i hemlighet har byggt upp ett övervakningssystem av amerikanska medborgare som strider mot grundlagen - och är de som ljuger för det amerikanska folket och Kongressen om vad de gör - snarare än de som ägnar sig åt att informera det amerikanska folket att det sker ".

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.