16 juli 2013

Aftonbladets Jonna Sima och raskortet

Här följer ett öppet brev till Jonna Sima. (Kan någon som känner henne vara snäll och sända länken.)

Du har en ledare du kallar "Olika hudfärg är olika inför lagen" och du har rätt, fast du har det helt bakvänt.
Som utflyttad svensk, måste jag ifrågasätta avsikten med din artikel.

Notera att Zimmerman är en s.k. "minority" här i USA - han är "hispanic" - hans mor är från Peru och hans mormor ser ut att vara mestadels svart (rasprofilering?)

Både Zimmerman och Martin är "minorities" - löjligt hårklyveri att avgöra vem som är "mest" minoritet.
Saken har prövats i rättegång - inför en jury - och Zimmerman har friats.  Punkt, slut.

Att debattera på den nivå som du gör är lägsta formen av populism och du borde skämmas.
Journalister, reportrar, sådana som du Jonna Sima,  trissar upp ras-motsättningar och har gjort en tragisk händelse till ett politiskt vapen.

Ta dig en funderare på varför det inte blir riksnyheter när Chicagos South Side staplar upp fler och fler svarta dödsoffer VARJE dag, dödade av andra svarta.  Det borde dessutom ligga Obama närmare om hjärtat  - han kommer ju från Chicago och hans adjutant Rahm Emanuel är chef  där nu.

Jag undrar hur du skulle ha rapporterat följande händelse?


      Den 1 juli attackerade fyra svarta gängmedlemmar  en vit fotgängare i Cobb County, Georgia.
Mannen slogs medvetslös och lämnades på vägen och blev senare påkörd av mötande trafik.

Denna berättelse fick bara uppmärksamhet i de lokala nyheterna. Om hudfärgen varit omvänd skulle detta fall ha varit även en större nyhet än fallet Zimmerman - Martin.

Fallet Zimmerman har inget att göra med  "Stand your ground", Floridas nödvärnslag, som du kallar det.
 Rättegången gällde självförsvar.
Har du så lite kunskap om det du skriver om, eller ljuger du avsiktligt för att kunna driva din egen politiska agenda.  Och varifrån har du fått din statistik?

 George Zimmerman frikändes från åtalet om mord och dråp därför att han försvarade sig.  Trayvon Martin slog ner honom, slog hans huvud mot marken, satt över honom och fortsatte att slå. Zimmerman hade ingen möjlighet att fly - alltså  hade det aldrig något att göra med rätten till "Stand your ground".  Skyldigheten att retirera var därför irrelevant.
Därav också det ursprungliga beslutet att inte arrestera Zimmerman.

Det är så typiskt att  utnyttja en tragedin för politisk vinning.  Zimmermans fall handlar inte om svart-vita relationer - både Trayvon Martin och Zimmerman skulle räknas som afroamerikanska om de sökte in vid någon högskola i USA där man kvoterar in minoriteter.
Hela denna cirkus är enbart för att exploatera en tragedi för politisk vinning och jag hoppas du inser det Jonna Sima och ber om ursäkt.

4 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag kollade just om hon hade Twitter och det har hon. Du kan ju alltid gå den vägen. Risken är ju att man blir snabbt blockerad. Har av egen erfarenhet märkt att dom politiskt korrekta saknar humor, inte tål kritik och inte förstår ironier. Men det kan ju vara värt ett försök och det är ju inte direkt som om himlar rasar ner om man råkar bli blockerad av ditten och datten.

https://twitter.com/jonnasima

HazeP sa...

Bra skrivet, Berit!

Tyvärr är människor som Jonna Sima så indoktrinderade i sitt eget kulturella och etniska självhat att det inte ens går att argumentera med dem.

Jag tror att människor som Sima helt enkelt står väldigt långt ut på vänsterkanten och att de, eftersom kommunismen misslyckades, nu försöker dupera samhället via kulturmarxismen, där det bland annat ingår att genom hög invandring kross systemet inifrån.

Vad politiska nyttiga idioter som Sima dock inte begriper är att ju mer människor vi plockar in från helt främmande kulturer, desto större är risken att dessa kulturer så småningom kör över ursprungsbefolkningen. I värsta fall kan det bli som i Iran i slutet av sjuttiotalet: att islamister och kommunister tar över men när det väl är gjort så tar islamisterna över.

Detta är dock inget som kommer att hända i morgon i Sverige, men väl om, säg femtio år, om invandringen från MENA-länderna fortsätter. Det räcker nog att de kommer upp i cirka 30 procent av befolkningen i Sverige för att detta ska kunna genomföras.

Jag anser att mångkulturalismen bara är ett sorts substitut för kommunismen. Denna ideologi förkastade individualismen och menade att människan skulle passas in i ett kollektiv. Mångkulturalismen tar inte hänsyn till att vi människor ÄR olika när det gäller etnicitet, kultur och traditioner, utan dessa egenskaper ska raderas bort tills bara godhet och anpassning återstår.

Mångkulturen har fler likheter med kommunismen; till exempel kräver den ideologisk underkastelse, upplösning av nationerna och en arbetarklass som anförs av en styrande elit. I det mångkulturella landet sjunger den styrande eliten mångkulturens lov, men själva bor de i segregerade och tämligen rasrena områden på långt avstånd från den mångkultur de hyllar.

Med andra ord: välkommen till kulturmarxismen!

Ann-Marie sa...

Det borde verkligen vara lag på hur okunnig man får vara som "journalist"..... Sitta i Sverige och vara struntviktig om saker som sker i ett annat land som man inte har ett hum om.
Har skickat länken till vederbörande förresten ;o)

Icke troende ateist sa...

Märklig bildtext i AB: "sköt .. ihjäl Trayvon Martin .. tyckte att Martin såg misstänkt ut i sin luvtröja" -Bara sådär alltså! Undrar om Jonna har läst domen.

Vi minns Jonas Sima (Jonnas far) som en god filmrecensent på 60-talet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.