02 juli 2013

Amerikanska muslimer verkar bättre anpassade än europeiska

Muslimer i Amerika har ökat i antal under de senaste tio åren. Enligt en färsk undersökning fanns det 2,6 miljoner muslimer i Amerika år 2010, en ökning från 1 miljon år 2000.   Pew Research Center fann att  63% av amerikanska muslimer var första generationen invandrare.
Med 314 miljoner amerikaner totalt, är antalet muslimer fortfarande under 1 %. Ni har säkert sett uppgifter om  hur muslimers uppförande ändras när deras antal ökar i ett land. I Sverige uppskattar man att antalet muslimer är 5 %.

Det verkar som amerikanska muslimer över lag är mindre politiskt polariserade än vad man ser i Europa. Som helhet arbetar de hårt och verkar assimilera sig.
4 av 10 har kommit till USA efter 1990 och många säger att deras närmaste vänner är icke-muslimer. Deras inkomster ligger nära det nationella genomsnittet och deras attityd är att om man arbetar hårt lönar det sig.
Åtta av tio är "mycket nöjda" eller "ganska nöjda" med sina liv.
USA- muslimer är mer benägna än muslimer i Europa och Mellanöstern  att se en möjlighet till  israelisk-palestinsk samexistens. Deras åsikt i den frågan ligger nära den allmänna amerikanska.

Den inställningen gäller emellertid inte bland ungdomarna - de som är under 30. De är mycket mer positiva till extremism och ser sig själva som muslimer först och i andra hand som amerikaner.
15 % av de yngre tycker att självmordsbombning är acceptabelt.
Experter ser tecken på accelererad radikalisering bland amerikanska muslimer och det drivs av en våg av engelskspråkig internet-propaganda och vi ser det bland unga män som återvänder från oroshärdar i Pakistan och Somalia.

Många svarta har konverterat till islam och de är mer missnöjda,  mer benägna att klaga över diskriminering och mer politiskt polariserad än andra amerikanska muslimer som tex. är invandrare från Pakistan, Iran, Indien och Libanon .
Statliga och federala fängelser bidrar till att antalet muslimer ökar och 17 till 20 procent av de intagna i New York är muslimer och islam är den religion som är mest populär om man söker en gud i fängelset.

 Svarta utgör 12 % av befolkningen i landet men 40% av de intagna. Malkom X och Mike Tyson är ett par namn som vi känner till som "fann" islam i fängelset.

Amerikanska muslimer är mycket mer oroad över ökningen av islamisk extremism än muslimer på andra platser.  Över 50 procent är mycket bekymrade över den ökande extremismen i världen-  en mycket större andel än muslimer i Västeuropa och Mellanöstern.

I Europa talar man om "no-go-zoner", platser som icke-muslimer bör  hålla sig borta ifrån. Dearborn som visas i videon nedan kan väl sägas vara den första i USA. Där är 45% av befolkningen muslimer och om vi går tillbaka till tabellen här, ser vi att vid 40 % ser man  omfattande massaker, ständiga terrorattacker och en pågående krigföring mot myndighetsrepresentanter. 

Det beteendemönster vi ser i videon verkar var spontant, men det följer också  en plan - en som är välkänd för underrättelse-och säkerhetstjänster i Västvärlden.  I detta fall var de kristna "bara" bombarderade med stenar, men om USA tillåter muslimska No Go Zones att existera eller föröka sig över landet, kommer våra städer snart att likna inte bara Bryssel, Malmö eller Rotterdam, men också Kairo och Gaza.

De största moskéerna finns i New York City (192), södra Kalifornien (120), Chicago (90), Philadelphia (63), Detroit (62), San Francisco Bay (62), Atlanta (55),  New Jersey (53), Houston (42),  Dallas-Fort Worth (39).

Moskén på bilden är från Atlantas centrum men här ute i vår förstad har jag ännu aldrig sett en kvinna i burka.
Två unga kvinnor går på samma gym som jag och de tränar med sjalar runt huvudet och fullt påklädda i långbyxor och långärmade tröjor och de simmar i poolen i samma utstyrsel.
 Det finns en liten "moské" en halvmil härifrån. Den ser mer ut som en bankbyggnad eller ett advokatkontor  och för fredagsbönen ser man knappast mer är 25 bilar på parkeringen.

Två utav 535 medlemmar i Kongressen är muslimer, båda Democrats, men den främsta anledningen till att så få muslimer är representerade i topp-statliga positioner härrör från inre krafter. Muslimska amerikaner är mestadels nykomlingar i Amerika.
 Fram till 1970-talet reste de flesta muslimer som lämnar sina länder till Persiskaviken-staterna, där det fanns arbetstillfällen.  Invandringen till Amerika startade mycket senare och har ökat markant under det senaste decenniet.

CAIR (Council on American–Islamic Relations) är en organisation med många länkar till terrorverksamhet.  Många av deras ledare har fängslats, dömts och deporterats för terror-relaterade brott.  Gruppen kämpar för  att sharialagar ska införas i USA.
 Eftersom den muslimska befolkningen växer, ökar spridningen av sharialagar, det kan vi lära från andra länder.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

I USA er de nødsaget til at arbejde for føden, der har de ikke tid til alle deres ellers generende gøremål!!!

falkeøje

Ann-Marie sa...

Men CAIR är "bra" på att bära offerkoftan....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.