17 juli 2013

Är detta fortfarande Amerika?

           

Det finns inga vinnare i rättegången mot George Zimmerman. Den enda man kan fråga sig är om de skador som åstadkommits kommer att vara övergående eller omöjliga att reparera.
Jag har aldrig tidigare sett en så utbredd, högljudd, skrämmande okunnighet bland media och den amerikanska allmänheten. Likaså svenska journalister!

Det viktigaste som framkommit och som tidigare ignorerats, borde vara att Rachel Jeantel, åklagarens stjärn-vittne, en svart, nittonårig ung dam, inte kan läsa. Innebörden av detta faktum bekräftas av analfabetism i de tweets vi kan läsa: "Ima kill dat dumass cracker be racis."
Här ser vi varför så många unga svarta inte kommer att kunna ta sig någonstans under sina  återstående femtio levnadsår.  De kan inte läsa och det hänvisar dem till ett liv där de är helt beroende av socialbidrag och/eller brott.
Det är ett problem oändligt mycket viktigare att hantera och starta upplopp om, än frågan om vilken attityd Zimmerman och Martin hade vad gäller hudfärg.
I stället exploateras Jeantel av så kallade kändisar som använder svarta för egen vinnings skull genom att förlöjliga dem.  Piers Morgan, en engelsman, är en av dem som eggade henne att visa sin rasistiska, homofobiska, snäva syn på mänskligheten, så han kunde sporra andra okunniga människor till att peka finger.
 Det är så Vänstern mobbar.

Det politiska trycket och snedvridningen av rättssystemet iscensattes tidigt och från toppen, av Obama.  Till skillnad från andra presidenter som undvikit att  kommentera i brottmål som ännu inte prövats i domstol, valde Barack Obama att säga, "Om jag hade en son, skulle han se ut som Trayvon."

President Obama och hans rådgivare beslutade att utnyttja fallet som ett stridsrop inför omvalet för att försäkra sig om "den svarta rösten." Obamas rashetsande politiska gåpåare gav order till Sanford  Florida: "Gör George Zimmerman till typexempel för ett rasistiskt hat-brott."
Det är inte första gången som Obama lagt sig i. Ni minns kanske fallet med professor Gates som arresterades och där Obama också spelade ut raskortet.

Juridiskt sett har Zimmerman vunnit sin frihet. Men han kan ändå bli stämd i ett civilmål  och han kommer förmodligen aldrig att vara säker på att han kan leva sitt liv i fred, på det sätt han kunde innan detta fall placerade honom i fokus för nationell uppmärksamhet och iscensatt hat.

De enda verkliga hjältarna i detta skamliga spektakel var jurymedlemmarna. De visade att detta fortfarande är Amerika - åtminstone just nu - trots politiker som försöker förnedra och korrumpera lagen och som kräver ett federalt åtal mot George Zimmerman, efter att han har frikänts.

Kommer detta fortfarande att vara Amerika då?

Delvis taget från Thomas Sowells artikel.

8 Kommentarer:

Calle Kabo sa...

Bra artikel. Men det är alltid bra att länka till originalartikeln. http://nationalreview.com/article/353502/still-america-thomas-sowell

Berit sa...

Helt klart Calle, jag hade emellertid lagt till en del själv och vill inte belasta den gode Thomas Sowell med det.

Svante sa...

Rätt genant, inte sant?

Berit sa...

Svante, om du tror att jag avsiktligt försökt dölja att jag översatt en del av en artikel skriven av en av de mest lästa och kända amerikanska skribenterna och dessutom använt hans artikelrubrik är du oförlåtligt dum.
Om så vore fallet skulle jag ju inte ens ha lagt ut vare sig Calles eller din kommentar utan förpassat dem till papperskorgen omedelbart.

Anonym sa...

Dokumentär om rasism,mycket,mycket sevärd svensk text .

text.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mj8v3ukgkv0

Lars P

Berit sa...

Tack Lars! Mycket bra!

Anonym sa...

En vän i USA skrev följande till mig:

"By the way - the other day there was a case on. Older black security guard in a fancy neighborhood who shot a young, white war hero after the white guy tried to defend skateboarders. Shot him dead, and NOT a REAL cop. NO OUTCRY about that! Hmmmm."

"Some radio show host wants to send that ignorant Rachael Jeantel to ANY BLACK college she wants, free of charge! Maybe she needs to pass 3rd grade with the other 9 year olds first so she can at least read on an elementary school level AND in CURSIVE too ..."

Ann-Marie sa...

http://abcnews.go.com/US/women-charged-death-grader-jonathan-foster/story?id=12500167
Svart kvinna som dödade en 12-årig vit pojke

http://www.cnn.com/2013/03/22/us/georgia-baby-killed
Två svarta tonåringar sköt ett litet barn i ansiktet och dödade honom. OSV OSV i all oändlighet.
Men det är INGEN som är ute och demonstrerar för dem!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.