06 juli 2013

Det står mig upp i halsen

     

Barack Obama och alla de som stöder vårdlagen som bär hans namn vet,  att det är en katastrofalt dålig lag. De tvingade den på oss trots att en majoritet av nationen var emot det. De tvingade igenom det för att ta kontroll över ännu mer av våra liv och att ta bort möjligheten för oss att välja fritt.

Vid valet 2010 förlorade Democrats majoriteten i Representanthuset till stor del beroende på Obamacare och många av de Democrats som stöttade lagen blev inte omvalda.
En viktig del av lagen planeras träda i kraft innan nästa mitt-termins-val 2014 och folk börjar få upp ögonen för hur det kommer att påverka dem personligen och Democrats är oroliga för att det kommer att visa sig i valet.
Konstitutionen kan tolkas så att Staten inte kan tvinga någon att köpa en vara de inte vill ha - i detta fall försäkring - men man kringgick detta genom att låta Högsta Domstolen kalla det för en skatt i stället för en lag.

Kvällen innan Fjärde Juli, när alla amerikaner planerade sitt långa helgfirande,  släppte administrationen ut nyheten om att man skjuter upp det fullständiga genomförandet till efter valet så att Republicans inte kan använda det impopulära mandatet som ett vapen  under sina kampanjer.
Som anledning säger man att företagare vill ha mer tid på sig, men det är rena bluffen eftersom underlåtenhet att anpassa sig i tid medför straffavgifter vilket skulle ge ännu mer pengar till statskassan.

I verkligheten är att detta en mardröm och uppskjutningen är rent politisk så att Democrats  kan vinna omval.

Samtidigt gör media allt de kan för att hjälpa sin gosse och publicerar, utan analys, de senaste siffrorna vad gäller arbetslösheten från Department of Labor  och förklarar att ingenting har ändrats. Det är fortfarande 7.6 % och antalet jobb ökar i långsam takt.
Men den verkliga nyheten vad gäller jobb är den stora ökningen av "U-6 Arbetslöshet."
 U-6 omfattar de som arbetar deltid men som vill arbeta heltid samt de personer som gett upp i sina försök att hitta jobb. U-6 ökade från 13,8-14,3 procent.
Under hot om Obamacare erbjuder arbetsgivare på många platser bara 30 timmars anställning per vecka.
Endast 47 % av alla amerikaner jobbar fulltid och de som inte gör det har det svårade och svårare att hitta sådana jobb.

Regeln är nämligen att arbetsgivare med mer än 50 heltidsanställda måste betala för den statliga försäkringen.  Den kommer att kosta 1 dollar och 79 cent per timme för varje anställd varje timme! Om man har en  hjärnkirurg anställd gör det väl inte så stor skillnad kanske, men om arbetsgivaren tvingas punga ut med 1.79 per timme mer för varje hamburgervändare eller annan låginkomsttagare kommer det att ha allvarliga konsekvenser på arbetsmarknaden.
För närvarande betalar snabbmat-industrin mindre än hälften av den summan för att täcka sina anställda.

 För att undvika ökade kostnader kommer vissa arbetsgivare naturligtvis att ändra fulltid till deltid, undvika att anställa för att hålla sig under 50-strecket, eller låta bli att betala försäkringen och betala bötesavgiften i stället, vilket blir billigare.  Men även bötesavgiften ökar kostnaden för varje anställd med 79 cent, så även det påverkar hur många som anställs. Enligt en undersökning planerar en tredjedel av alla berörda företag att vägra betala Obamacare.

Vad Obama står för borde bli mer och mer tydligt för alla: minskade förväntningar för framtiden, fortsatt  långtidsarbetslöshet, användning av förtidspension för att få statistiken att se lite bättre ut och ett växande antal människor som hankar sig fram med deltidsarbete kompletterat med matkuponger, etc.


3 Kommentarer:

Anonym sa...


Vem/vilka är det som har som dokumenterad strategi i.e "The Project" att:

"To destroy it's miserable house from within by their own hands"?

Jo, det muslimska brödraskapet! I'll rest my case!
Wake up, before it¨'s to late...
MVH


Martin sa...

Bill Whittles principiella kritik av obamacare:
http://www.youtube.com/watch?v=3S9dwP-fV3o

Bodde jag i USA skulle jag "hedga" mig mot systemrisker såsom hyperinflation, börskrasch etcetera.

robban sa...

folk generellt måste ju vara rejält misstänksamma mot något så narcissistiskt som ett vårdprogram uppkallat efter den som sägs vara upphovsman till det. hade killen haft en millimeter ödmjukhet inför sina väljare så hade det aldrig hetat obamacare.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.